Livet runt 40

Det trycker på i nummer två

Haha… ja nu menar jag ju absolut inte att det trycker på där bak utan i magen med tvåan. Emellanåt är det ett jäkla tryck i buken och den är verkligen stenhård. Särskilt nu på kvällen, då har jag buktryck a la´50 årig överviktig gubbe. That´s me folks.
Det har även börjat synas när det sparkas på utsidan. Imorgon blir det vecka 24 vi går in i, alltså 16 veckor kvar. Allvarligt 4 månader kvar. Då är jag två barnsmor. Den största omställningen säger de som vet. Att gå från ett till två barn.
Klart som sjutton det kommer bli en omställning, vi fattar ju knappt att vi är gravida. Man har så fullt upp med Olivia och flytt och allt annat, så att magen växer och frodas varje dag glömmer man bort. På gott och ont naturligtvis.
Man är mer avslappnad i denna graviditet, men fortfarande kollar jag varje gång jag går på toa ifall det blöder. Varje gång. Det kan jag inte sluta med. Och varför ska jag? När det får mig att slappna av varje gång jag ser att det inte är ngt färgat på pappret så är det väl bra, eller hur?!
Sen håller man ju koll på fosterrörelserna, det vill man ju inte att de ska minska. Det kommer jag vara benhård på att känna efter med och kontakta bvc om jag är orolig.
Men annars.. går jag mest runt och känner sammandragningar emellanåt och upptäcker att jag inte kan knäppa gylfen på mina vanliga byxor längre. Dock endast gått upp 3 kg hittills (grymt nöjd) och det är ju bara unions and tummy om en säger.
Känns skönt att man börjar närma sig vecka 26, en milstolpe i graviditeten för mig. Den milstolpen som de flesta barn klarar sig efter om de skulle behöva födas. En riktig viktig milstolpe.
Jaja.. lite ostbågar på det här kanske..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. myfamily

    Vet du, nu har jag faktiskt skaffat en blogg. Du fick mig att tänka till lite, har varit lite feg innan =)

  2. Janina

    Nej jag har ingen, har inte vågat skaffa någon =)
    Har tänkt på det där med svartsjukan..har inte märkt något sånt. Han var grinigare än vanligt första veckan. Hade lite svårt för att inte bli buren när han vill..men han har lärt sig fort att bär jag på lillan så gör han inget. När jag lägger ifrån mig henne så kommer han springandes och vill bli buren. Han kan skilja på hans och hennes napp eller flaska =) känns som att han är van vid henne och inte kommer ihåg hur det var innan hon kom.
    Du skrev nåt om att kroppen blir mer sliten i slutet av graviditeten om man får tätt. Jag upplevde inte så. Första graviditeten var hemsk och andra lätt. Förlossningen tog 46 h på första och 12.5 h på andra. Återhämtningen efter gick mkt bättre nu än efter första. Oj förlåt, nu blev det låångt..skulle kunna skriva mer hehe..kram

  3. Janina

    Hej! =)
    Jag går fortfarande och väntar på den där stora omställningen som folk pratar om, när man får andra barnet. Det är 14 månader mellan mina barn. Yngsta är 7 veckor nu. Lite jobbigare är det såklart men inte mer än så, känns som vanligt tycker jag =) förstår att det är olika för alla men jag tycker det har gått bra och det är så roligt att se när storebror försiktigt lägger kinden mot sin lillasysters ansikte och gosar med henne. Han är ganska våldsam och livlig annars men så försiktig med henne =)