Livet runt 40

Alla hjärtans dag – gulligt eller kommersiellt jippo?

Imorgon är det Alla hjärtans dag. En dag då man ska fira de man älskar lite extra. Man ska köpa presenter, dyra som billiga, gärna rosor, choklad, bjuda ut på middag m.m. Gör då jag det?
Ja, emellanåt har jag faktiskt gjort det. Jag tycker om att köpa presenter till de jag älskar. Men jag gillar även att bli överraskad själv. Men inte bara på Alla hjärtans dag. Då blir det för uppenbart att man bara gör det för just den dagen.
Affärerna svämmar över av hjärtan, gulliga nallebjörnar, kärleksfulla kort, extra erbjudanden som ska få dig att bevisa för den du älskar att du verkligen älskar den personen.
Men behöver vi verkligen en sån dag? Är människan så tråkig att vi inte kan bevisa sånt alla andra 364 dagar om året? Behöver vi verkligen en rejäl puff i den riktningen en dag om året? Och vad sjutton gör vi alla andra dagar då? Nöjer oss? Lugnar oss och bidar vår tid inför nästa Alla hjärtans dag?
Visst är det klart jag gärna tar en liten ros eller ngt på Alla hjärtans dag, men helst av allt vilken annan dag som helst.
Vad ska då jag göra för Andy på Alla hjärtans dag? Ja ni.. vi ska ju på ultraljud och kolla på vår bebis. Kolla kön och se det lilla hjärtat slå. Det är världens bästa Alla hjärtans dag.
Finns nog inget som kan slå den presenten. Kanske köper något till Olivia bara. Det största hjärtat i hela världen.
Så vad gör ni på Alla hjärtans dag? Köper en massa saker och planerar eller är det lugna puckar?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bitterpappan

    Alla hjärtans dag anser både jag och min sambo vara kommersiellt jippo. Bara ännu ett sätt för olika verksamheter att tjäna pengar. Vi gör tvärtemot på alla hjärtans dag. Vi köper inget, gör inget särskilt utan det är som vilken annan dag som helst på året. Romantiska saker gör vi annars sporadiskt och inte på en specifik påhittad dag 🙂