Livet runt 40

Pizzasallad recept

Hittade detta recept på Kokaihop och det var nog bland de godaste pizzasallader jag ätit !
Så här kommer receptet:
1 st. vitkålshuvud
Mängderna nedan är till 100 gram strimlad kål
1 tsk salt
2 tsk socker
15 gram ättikssprit 12%
285 gram vatten
8 gram rapsolja
0,5 krm italiensk salladskrydda Santa Maria
1 nya grovmalen svartpeppar
Gör så här:
1. Alla ingredienser ska ha rumstemperatur
2. Ta bort de yttersta bladen på kålhuvudet och dela det på mitten genom stocken. Skölj.
3. Skär vitkålen i fina strimlor med osthyvel. Stocken används ej.
4. Väg upp den strimlade kålen i en jättestor plastbunke (minst femliters) och räkna om receptet efter aktuell kålmängd. Blev det t.ex. 900 gram kålstrimlor så multiplicerar man receptet med 9.
5. Blanda en lag av salt, socker, ättikssprit och vatten. Häll lagen över kålen och låt stå en timme i rumstemperatur. Rör om då och då och pressa ned kålen under ytan.
6. Spara lite av lagen innan du låter kålen rinna av i ett durkslag. 10-15 gram per 100 gram kål brukar bli bra.
Låt kålen rinna av i ett durkslag.
7. Lägg tillbaka kålen i bunken och blanda med oljan. Strö över salladskrydda och svartpeppar och rör om. Häll till sist i lite av den sparade lagen. Blanda väl, täck med plastfolie och ställ i kylskåp.
8. Nästa dag är salladen färdig att ätas. Den håller sig fräsch länge i kylen, en vecka utan problem.
9. VARIATION: Blanda i lite inlagd röd paprika (Druvan är godast). Hacka i småbitar.

SMASK!!!!

Jag gjorde på 600 gram vitkål och denna kommer absolut inte räcka i en vecka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.