Livet runt 40

Oprovocerat våld

Gårdagen började bra och slutade skitdåligt.
Vi var på middag hos några kompisar och hade mysigt och när jag vände mig om för att kolla mobilen, hade jag helt plötsligt 3 sms och missade samtal.
Då började man ana oråd.
Det visade sig att min brorsdotter blivit misshandlad av sitt ex. Han hade försökt brutit sig in i deras hus och slagit sönder glaset på ytterdörren. Han var helt galen och hotade hela familjen.
Då de bor på liten ort kunde ju inte polisen komma dit tillräckligt snabbt heller utan de var tvungna att köra från en annan ”närliggande” ort. Cirka 20-25 minuter därifrån. Det hinner hända ganska mycket på den tiden.
20-25 minuter är länge. För länge.
När jag växte upp på denna ort fanns det poliser. Med polisbil. Ett tag drog de ner pengar på poliskåren och poliserna skulle cykla. Vad fan är det ett skämt? Vem hinner ikapp busar per cykel?
Jaja.. skitsamma. Jag blev oxtokig när jag hörde detta igår och lider verkligen med familjen och mitt brorsbarn (som dessutom är världens goaste tjej).
Polisen tog fast killen och han är så vitt jag vet kvar i häktet. Men klart han blir släppt. Vad händer då?
Att en liten jävla skitunge på 20 år kan få förstöra för så många på så kort tid, är ju ofattbart, bara för att han inte tålde att hon gjort slut.
Killar som slår tjejer är för mig inte ens värt marken jag trampar på. Inte ens pappret jag torkar mig i röven med. De är låga människor som måste visa sin styrka för att trycka ner andra. Ofta är ju tjejen den starkare i psyket i dessa förhållanden.
Killar som slår tjejer är så långt ner på skalan att de snart trillar ur. De ska utsättas för samma sak som de utsatt sina tjejer för. (Jag vet.. man ska inte bekämpa våld med våld, men vad fan.. det finns gränser vad man tål). De ska möta en som är mycket större och starkare än vad de själva är. Så de inte har en chans.
Jävla lilla skitunge till kille.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Det är så tragiskt och jag förstod direkt att det stod mellan två personer härifrån som gjort detta, och blev inte förvånad när jag fick höra ett utav dem namnen som skyldig. Det är så sjukt att en person hela sitt liv betett sig på detta vis och att det ska behöva gå såhär långt innan det händer något, och det kommer ju troligtvis (såsom du säger) inte hända något speciellt nu heller i straffväg. Vad ska krävas för att samhället tar itu med dessa människor som förstör för ett helt samhälle? Mord?!
    In med dem bakom lås och bom innan det blir ännu värre! Eller häng upp dem i en lyktstolpe och sälj stenar! Jag vet många som skulle betala dyra pengar för att få köpa lite sten och kasta. Då får vi in pengar till denna kommun också! Två flugor i en smäll!

  2. Karin Å

    Det är verkligen svårt att fatta hur män(niskor) kan vara så empatilösa och ha en sån tro på sin egen rätt att kuva andra med våld. Så himla bra att hon har folk runtomkring sig som stöttar och att det blev polissak av det. Men i såna här lägen visar sig konsekvenserna av att lägga ner poliskontoren på alla småorter. Förjävligt.
    Jag förstår att du vill ge igen öga för öga nu, men det är klart att det den här killen behöver är för det första att samhället tydligt markerar att det han gjort är helt oacceptabelt – genom ett straff som står i proportion till det han gjort – och sen behöver han lära sig hur man hanterar relationer och motgångar. För det vet han uppenbarligen inte.
    Det bästa för tjejer som råkat ut för det här är att ha vänner och familj som stöttar och vågar prata om det, och att hålla fast vid polisanmälan. Så inte idag och inte på ganska länge, men sen, kommer hon att bli fine igen – hon kommer att gå starkare ur det här.

    1. MissJoi

      mm jag vet att det är så, men man blir arg och frustrerad att det får fortgå. Att en liten sparv på 20 år kan förstöra för så många av att bara vara arg. Usch