Livet runt 40

Är det okej att snacka skit ?

Kan man säga att andra barn och människor är fula? Har man rätt att göra det?
Jag blir förbannad när jag hör folk säga att den och den är ful. Jag tycker det är vidrigt. Kan man hjälpa hur man är född till världen? Kan man hjälpa sin genetik? Vad man har för gener? Den som har fött det ”fula” barnet tycker väl förhoppningsvis att deras barn är vackrast i hela världen. Och bara för att just ens eget barn är det vackraste i hela världen, finns väl ingen som är vacker i allas ögon? Skönhet ligger i betraktarens ögon.
Klart man tycker att sitt eget/egna barn är finast i hela världen, men man måste väl kunna säga att andra barn är söta som inte är ens kött och blod och ens vänner?
Jag vill inte att folk ska sitta och kommentera att andra barn eller vuxna för den delen är fula framför Olivia, så hon hör att det är okej att säga så om andra.
Så långt det är möjligt vill jag inte lära henne att det är okej att snacka skit.
Jag har nog aldrig hört min mamma prata skit om en enda person under hela min uppväxt. Det spelar ingen roll vad personen har gjort som jag har häcklat eller varit förbannad eller ledsen på, så har hon försökt se det från den andres sida. Även om hon varit skitförbannad på den som gjort mig illa, så har jag inte sett det. Hon har inte sagt ett ont ord om någon så vitt jag vet. Det har självklart gjort mig asförbannad under min uppväxt, men idag har man ju förståelse och en jäkla respekt för det istället.
Det vill ju jag föra vidare till Olivia. Klart jag har pratat skit och varit arg ( jag är ju tjej och har varit tonåring, that is what we do best at that age), men jag är vuxen nu. Mer mogen förhoppningsvis och jag vill inte lära Olivia att det är okej att prata skit om andra människor.
Jag vill inte att hon ska höra andra vuxna sitta och prata skit om andra heller. Hon blir ju då naturligtvis påverkad av detta. Tänk att få höra skit om någon som du tycker om som barn. Klart du blir osäker om det verkligen stämmer det som sägs? Kanske du känner att den som säger ”skiten” kanske du ser upp till och känner att du måste tycka som den gör.
Där står man då och sakerna snurrar i huvudet.
Klart man kommer göra bort sig många gånger och bita sig i tungan för att man kanske sagt ”fel” saker, men det är inte okej att snacka skit och häckla andra människor.
Tänk på det här: Den som pekar fingret åt någon har alltid nio fingrar som pekar på en själv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.