Livet runt 40

Sluta med nattvälling

Det är med ångest i kroppen jag skriver detta inlägg.
Jag och Andy är så trötta på att inte få sova en hel natt. Vi sover nästan aldrig tillsammans någon natt, för vi orkar inte att båda ska vakna och ta Petter. Så vi varvar, varannan natt Petter varannan natt Olivia. Vi är beredda att testa allt när det gäller att få sova en hel natt. En hel natt är allt vi begär.
Petter går och lägger sig vid 1940 och har då druckit en flaska välling strax efter 19. Han sover i ett streck fram till 23,30 och drar då i sig en flaska välling och somnar om i cirka 2 timmar. Sen är ofta resten av natten förstörd. Han vaknar otroligt många gånger. Ställer sig upp och skriker eller bara gnäller och gnyr.
Igår slog det mig plötsligt som en blixt från klar himmel och jag hörde mig själv säga:
– Det kanske är nattvällingen som stör hans nattsömn. Ring barnmorskan imorgon och prata.
Vilket då Andy gjorde idag.
Och hon sa : Sluta med nattvällingen. Han behöver absolut inte ha detta. Det kan störa honom. Han ska absolut kunna sova en hel natt om han äter välling 19. Dessutom har han en väldigt bra viktkurva, så någon välling vid den tiden behöver han inte.
Så… igår utan att han vet det själv, fick han sin sista välling vid 23,30. Det var det sista. Nu är han nattad med en välling i magen och sover redan djupt.
Han vet inte att när han vaknar och är hungrig, då ska han få somna om. För hungrig ja det kan han vara imorgon bitti istället.
När Andy berättade vad barnmorskan sagt började jag skratta. Ni vet så där nervöst trött fast ändå med igenkänning och med en smula hopp. En total schizofreni av känslor spritte i kroppen och mina läppar ticksryckte.
Så nu följer det alltså några nätter av skrik och frustration. Av både barn och vuxna.
Men så kan det ju faktiskt gå bra också. Han kanske somnar om direkt. Nöjer sig. Somnar om.
 
hahahahahahaha
 
Jag hör ju själv hur det låter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny Sjöberg

    Vi har inte sovit så bra under första året med Ian heller. För ungefär en vecka sedan slutade vi med morgonvällingen som han brukade få mellan 4-6 på morgonen. Det var ju smidigt för oss att ge honom för han somnade oftast om, i alla fall i bara ett par timmar. Dock vakande han ju flera gånger per natt ändå också. Men vi är förvånade över att han faktiskt sovit bättre när han av vana inte vaknat för vällingen. Han har bra bvc-kurvor så vällingen var inte nödvändig för den skull. Vi hade dock räknade med mer ”strid” från hans sida om vällingen, men han har inte alls varit så ledsen som vi fruktat. Hoppas att det går bra för er.

  2. anna

    Å vad jag känner igen mig! Vi gav vår dotter nattvälling lääänge och det tog lång tid innan vi fattade att det störde henne så mkt. Hon kunde dra i sig 1- 3 flaskor / natt och vi trodde hon behövde det. Hon var iofs en tunnis sedan födseln. Hursomhelst när vi slutade med nattvällingen så var det inte så dramatiskt som vi befarat. Det tog 3- 4 nätter och sen började hon sova heeela nätter!! Det var fantastiskt, men vi kände oss som idioter som inte kom på det lite tidigare!;) Håller tummarna för att det ska lyckas för er. Man blir ju milt utryckt knäpp av att inte få sova någongång! Heja heja!
    Kram Anna

    1. MissJoi

      Ja visst blir man Anna! Det är så skönt att inte vara ensam om att inte förstå och så kommer man förbanna sig själv att man inte gjort det tidigare. Jag är väldigt glad för er skull att ni får sova 😀
      kram