Livet runt 40

Att ha fungerande rutiner

För mig och Andy har det varit jätteviktigt att ha dagliga rutiner. Att även tidigt lära dem vad som är rätt och fel.
Vi tycker det är viktigt att vi äter tillsammans som familj. Är maten klar ja då äter alla tillsammans. Dock har vi svårt att lära Olivia att man sitter kvar vid bordet till alla ätit upp. Fungerar sådär faktiskt.
Och nu låter vi maten tysta mun fungerar Inge vidare på herr Petter.
Så fort vi går upp kör det dagliga schemat igång.
Frukost, disk och i med en tvättmaskin.
Jag är därför väldigt nöjd och glad över att Andy fortsätter med detta. Vi kör i stort sett en maskin om dagen. Varje morgon. Torrt på kvällen. Då får man inte dessa överfulla tvättkorgar som vi hade när vi bodde i lägenheten.
När Andy jobbade försökte jag se till att han hade mat på bordet när han kom hem och det gör Andy för mig. Nu har jag bara jobbat fyra dagar, men ändå.
Finns väl inget bättre när man jobbat en hel dag och komma hem till skitiga ungar, en snygg karl och dukat bord?!
Vi kör återigen nattning samma tider för barnen. 1930-20. Varannan kväll tar jag Petter och varannan Olivia. Det är mysigt att variera och alternera och de får lika mycket av oss båda.
De kvällar jag söver Petter får jag även ta nattmålet och tvärtom.
Det är rätt gött att ligga kvar i sängen när han e hungrig vid halv tolv.
Städar lekrummet försöker vi göra när de gått och lagt sig. Det är ju för tusan omöjligt att städa ett lekrum med en ettåring. Allt jag ställer tillbaka vill han leka med. Grisen i lådan plockas upp. Böckerna rivs ned. Bara att skita i innan man blir galen.
Nu sover Petter efter min dagens nattning och då ska jag dra av mig arbetskläderna, ta en ensamdusch. Sen blir det tonfisksallad och hem till gården och förbereda för morgondagens tävling!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.