Jag fortsätter här ”matbloggen” genom att tipsa om min köttfärslimpa. Denna har publicerats på min gamla blogg men skriver den här med. Den är verkligen ASgod.. om jag får säga det själv ;).
Johannas Köttfärslimpa
500 gram köttfärs
1 pkt bacon
1 creme fraiche kantarell cognac
1 påse fransk löksoppa
1 ägg
lite färska kantareller
salt och peppar
sås:
turkisk youghurt
rårörda lingon
Gör så här:
Klipp baconet i bitar och knaperstek dessa.
Stek upp lite kantareller
Blanda köttfärs, ägg, fransk löksoppa (ej iordninggjord endast pulvret), creme fraiche, kantareller och det knaperstekta baconet. Salta och peppra.
Blanda ihop till en stor smet och lägg i en ugnsfast form och forma till en limpa.
Ställ in i ugnen på 175 grader ca 40 minuter, men ta gärna ur och kolla av.
Under tiden gör sås:
2 dl turkisk youghurt och 1 dl rårörda lingon blandas samman till en röra. Ställ kallt.
Koka potatis.
Servera tillsammans med lite saltgurka.
Alltså jag lovar att denna limpa är fruktansvärt god. Testar ni så kommentera gärna vad ni tyckte.
KRAM!
Lyxig köttfärslimpa
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.