Livet runt 40

Jag är inte sämre för jag vill ha tid för mig själv

Vi kom tillbaka vid 4 tiden, efter varsin kopp kaffe och reflektion. Så jäkla gött har det varit och ja.. jag har inte saknat mina underbara barn. Gubben saknade jag faktiskt, men jag behövde verkligen detta.
Att inte bara få sova, utan sitta rätt upp och ned och prata hål i huvudet på någon annan. Att sitta och äta en middag utan att behöva plocka upp mat eller leksaker från golvet. Att få gå på toaletten utan publik. Att få duscha utan stress. Att få ligga i solen. Att få öppna boken.
Oj oj oj så välbehövligt och gött det har varit. Jag har njutit och slappnat av i varje led. Så mycket att jag är trött och behöver åka iväg och vila upp mig igen.
Jag möttes av två enormt glada barn, som sprang emot mig med öppna armar och massor av pussar.
Det är så jäkla härligt att få vara saknad. Att se det i deras ögon. Att de saknat mig.
Även gubben min fick jag en puss och kram av.
För mig kommer det alltid vara viktigt att få den här tiden för mig själv. Det behöver inte alltid vara spa (men gärna), utan det kan vara att gå på restaurang med en vän, gå på bio (kanske själv?) eller ja.. varför inte en konsert?
För mig är det lika viktigt att Andy får denna tid. Att vi får njuta av att bara vara den vi var innan vi fick barn. Att vi inte tappar varandra eller sig själv.
Det är viktigt!
Jag är inte bara mamma, jag är fortfarande Johanna. Individ. Vän. Sambo. Syster.
Sen ..
Nog sjutton är det skönt att sakna sin sambo. Att känna att man saknar varandra när man bara är ifrån om så på en dag.
Så nu är jag redo att tampas med bajsblöjor, gnäll och bråk och vakenhet vid 5 (helst senare).
Nu jävlar kör vi!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Ja mer egentid till föräldrarna! Jag är oxå himla dålig på att ta den tiden, men nu jäklar ska det bli mer sånt. Tror ni att papporna har dåligt samvete när de gör något själv? Jag tror att det i de flesta fall är mammor som känner så, men jag kan absolut ha fel i det.

  2. Kim

    Härligt det låter!
    Jag ska oxå ta mig lite barnfri tid snart. Jag har inte varit ifrån dem mer än ett par timmar på det senaste året. Jag är så galet dålig på det där. De flesta av mina vänner har ju barn så när vi ses har vi ju alltid med ungarna. Nä, mer egentid får det bli!

  3. Fröken M

    Jag håller med dig och jag har inte ett dugg dåligt samvete för att jag vill ha den där tiden för mig själv. Jag behöver den och jag blir en betydligt ”roligare” mamma och fru om jag får den !
    Självklart gäller samma frihet för C, och det händer även att vi lämnar bort V över en natt och umgås bara vi två !
    I love it 🙂