Livet runt 40

Att hitta på saker med vänner

Jag minns verkligen sista gången jag umgicks med en vän själv. Jag och Milla. Shopping i Karlstad som blev drinkar och öl till början på natten. Skittrevligt. Roligt och spontant.
Sen blev jag på smällen och sen har det bara rullat på. Jag har varit på väg att hitta på saker med vänner, själv. Varit på väg till fester och tjejkvällar och allt möjligt, men av någon anledning får jag alltid ställa in. Alltid är det något som kommer i vägen.
Jag skulle ha åkt till min vän i Norge jag inte träffat på lääänge, men allt bara skjuts upp. Ja nu har det ju varit sjukdomar och flytt till hus och operation, men lik förbannat känns det surt. Jag blir ledsen när jag tänker på det.
Ska jag hälsa på vänner har jag alltid med barnen. Aldrig själv av någon anledning.
Vi pratar alltid om att jag måste få tid att göra något själv, men av någon anledning blir det inte så.
Andy har hittat på en hel del med vänner och varit på både konserter och haft killkvällar. Självklart unnar jag honom det. Det är ju viktigt, men just nu skriker hela mitt inre efter att göra något själv. Med vänner. Utan barn. Jag vill vara Joi. Inte mamma Joi. För någon dag. Någon kväll.
Blir lite bitter emellanåt.
Kanske martyr.
Och nu på länge blir det inte tal om det. Nu ska Andy bli frisk. Ca 8-9 veckor läkning och lämna bort barnen blir det inte tal om. Då får jag ju även lämna bort Andy. Nej.
Ibland får man väl klaga på hur det blir.
Och bli lite bitter på stackars gömda Joi som är någonstans där inne i mammakroppen.
Någon fler som känner igen sig?
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magda

    O ligger ute på jobb. Jag hör dig! Jag känner precis samma. Blir typ knäpp ibland, längtar efter att få sova, kissa ensam och duscha utan publik.
    Kram

  2. Skorpan och Loppan

    Jag tror att typ alla mammor känner igen sig… Det är svårt att få ihop det och att få tiden att räcka till… Och har man bokat in något så kan man ge sig den på att någon blir sjuk eller att mannen måste jobba övertid eller att marsianerna anfaller…

  3. Åsa L

    Jag ser till att göra grejer med kompisar typ var 14:e dag. Kan vara allt från att ta ett glas vin efter jobbet (lyx versionen) till att ta en långpromenad med en kompis en söndag (budget versionen). Små saker räknas också, allt behöver inte vara krogkvällar och spa-helger. TA dig tid!

  4. Lisa

    Jag tror att alla mammor känner igen sig i det Johanna! Det är absolut ok att vilja va för sig själv en stund. Jag älskar att jobba så jag får vara ”bara lisa” 9h om dan!