Fyllning
1 kg äpplen
0.5 citronsaft
0.75 dl socker
1 tsk kanel
Smuldeg
3 dl vetemjöl
1.5 dl socker
125 gram smör
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär äpplena i små bitar och lägg i en smord pajform.
Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel.
Lägg ned mjöl socker och smör i en bunke och blanda till en smulig deg.
Strö deg över äpplen.
Grädda näst längst ned i ugnen ca 25-30 min tills pajen är fin gyllene färg.
Servera med massor av vaniljsås!!
Smask
På begäran – äppelsmulpaj med citronsaft
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Gjorde du precis likadant till Petter fast utan socker o kanel? Inte tänkt på att jag kan göra en paj till vår lilla tjej 🙂
Japp. Hade i lite vaniljarom oxå. Sån på liten flaska.
Man tackar! 😀