Livet runt 40

Det gömda sockret

När vi handlar kollar vi ofta i innehållsförteckningarna över om det innehåller socker. Många produkter som man inte tror ska innehålla socker, gör det och vi vill inte trycka i våra kroppar eller våra barns kroppar en massa socker helt i onödan.
Som t.ex. flingor. Vanliga flingor, majs. De trodde jag inte innehöll en massa socker, jo men visst. De enda som inte har en massa socker i sig är ekologiska majsflingor – ICAs och Garants. De köper vi således jämt.
Nu har det även kommit en lite roligare variant av flingor med hallon och jordgubbar och fiberringar från Frebaco. Kanongod. Ser ut som hundmatsringar, men smakar smask. Så den rekommenderar jag alla att köpa.
Frebaco Havreringar Hallon/Jordgubb 325 g
Börjar man läsa innehållsförteckningarna blir man lite lätt skrämd av hur mycket de trycker i socker i egentligen. Juicer, filmjölk osv. För att inte tala om aspartam och sukralos.
Vi har blivit lite nördiga (på ett bra sätt) när det gäller detta. Jag kan gärna käka lite socker (det syns på min godishög här hemma), men jag vill inte att mina barn ska trycka i sig en massa socker. Det är inte bra för någon.
Vi tillsätter aldrig socker i vispgrädden t.ex. Det smakar ju precis lika bra ändå.
BRAVOs juicer dricks alltid eller Rynkeby. De är kanongoda och innehåller bara juice från koncentrat. Många andra juicer innehåller sockerarter.

Har ni några andra bra råvaror att tipsa mig om?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi Larsson

    Så där känner jag också! Jag äter godis – men jag vill själv välja NÄR jag äter godis. Jag vill inte ha godiset i yoghurten eller flingorna ex. Mjölk innehållet ganska mycket kalorier, och min man fick en tankeställare när en dietist berättade att han äter typ fem pizzor i veckan, om man jämför den mjölkmängden han drack varje vecka. Han kunde dricka ca 2 liter mjölk om dagen, men nu är det kanske 2-3 glas per dag – mer normalt.