Livet runt 40

Dags att börja tänka på solskyddskrämer

Nu har solen börjat visa sig mer och mer framme och vårens strålar är riktigt skadliga och farliga. Inte minst för de små parvlarna i våra liv. Jag har nu suttit och letat lite efter bäst i test för små parvlar vad man kan använda, men hittar inget färskt från 2012/2013 för små barn. Dock för vuxna. Hela testet hos Råd & Rön finner du här.
Jag hittade ett från 2010 som Råd och Rön gjort och den krämen som toppade listan där var:
Eucering Kids sun spray 50+.
Tätt följt av:
Garnier Ambre Solaire Kids Color Control High 30,
L’Oréal Paris Solar Expertise special for kids 50 + very high och
Vichy Capital Soleil Children spray multi-positions 30 High.
Jag tycker ju inte man ska gå lägre än skydd 50 till barn. Absolut inte.
Barn under 1 år ska ju heller inte vistas i direkt solljus.
Hittade även en jättesmart solfilt hos Sveabarn, kanon till de allra minsta och om man måste amma (vilket man är tvungen till även dagtid).
Solskyddsfilt_hand_red
Barn under två år rekommenderas att använda fysikaliska solskyddsprodukter
Fördelen med Fysikaliska solskyddspreparat är att de inte tränger ner i huden, utan bildar en skyddande hinna som reflekterar bort strålarna från huden. Dessa medel karaktäriseras av den vita hinna som de bildar utanpå huden efter insmörjning. ACO´s barnsollotion är en utav de fysikaliska preparaten.
Tänk på att

  • Små barn är känsliga mot sol och det är viktigt att man skyddar dem. Rekommendationerna är att små barn inte ska vara i solljus mer än en halvtimme mitt på dagen. Idag vet man att mycket exponering för sol som barn kan leda till allvarliga hudförändringar som vuxen.
  • För att få ut full effekt av solskyddskrämerna är det viktigt att man smörjer rikligt med kräm.
  • Kläder skyddar bra. Men man ska tänka på att olika kläder ger olika bra skydd. En bra regel är att tätheten i plaggen avgör skyddet.

Fakta UVA- och UVB-strålar
UVA-strålarna är de som gör våra naturliga pigment mörkare och tränger djupt ner i huden.
UVB-strålarna är de som du bränner dig av. Men de bygger även upp ett skyddande pigment.
(test kopierad från vimedbarn.se) 
Jag måste faktiskt ta och beställa lite solskyddskrämer. Jag har jättekänslig blek svennehud och jag är väldigt rädd om mina barns hud.
Jag brukar ta för vana att smörja in lille Olivias ansikte med solskyddskräm innan vi går till dagis. De är ju ofta ute under förmiddagen och då har man iallafall täckt in det.
I år blir det ju 2 olika solskyddskrämer. En för Petter – fysikalisk solskyddsprodukt och en kemisk till Olivia.

Hur tänker ni ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Ja vi var också i skuggan, han kröp inte än så det var lätt att hålla honom i skuggan värre blir det ju när de kryper vilket Petter kanske gör i sommar.. Tar si

  2. Jasmine

    Jag ska faktiskt i detta nu beställa solskyddskräm till Henning (och oss). Jag beställer från almaofsweden.se
    Jag vet inte varifrån du har fått uppgiften om att ACO´s solskyddslotion inte innehåller kemikaliska filter, jag satt häromdagen och kollade olika apoteks hemsidor m.m. och jag hittade inga barnsolkrämer som BARA innehöll fysikaliska filter. Kolla Kolla ACOs här: http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=237825
    Och jag tycker inte du ska välja kemikaliska till Olivia. Kemikaliska är inte bra för någon. Helst ska vi vuxna använda fysikaliska också, där de inte går in i huden. Vem vill ha en massa kemikalier i kroppen?
    Beställ den här till barnen: http://www.almaofsweden.se/hem/153-eco-cosmetics-solkram-spf-50.html
    Sen finns det med svagare solskydd till er. Men välj med BARA fysikaliska filter. Vi kommer prova den i sommar, förra sommaren då Henning var under ett smörjde vi inte med någon kräm för vi ville inte, vi hade kläder på istället.

    1. MissJoi

      Jag skrev av Råd och Rön och Vimedbarns informtion, så därför. Dock var ju de rönen från 2010 och 2007, så klart det kan ha ändrats.
      Näj, du har rätt.. klart olivia oxå ska ha fysikaliska. Ska läsa mer om solksydd. Jag har 30 + till mig själv.
      När olivia var mindre hade vi kläder OCH skydd. och skugga.. 🙂