Livet runt 40

Återbesök hos barnmorskan

Andy ringde återigen till barnmorskan idag för att prata om Petters nattrutiner.
Hon sa bestämt NEJ till att äta 2 gånger. Det blir för mycket för hans lilla mage. Han ska inte ens behöva äta 1 gång. Vi ska dessutom lägga till ett mål gröt eller en macka på kvällskvisten, så nu är det som följer:
Gröt ca 2 dl (!) vid 6,30-7
ca 9 mellis brukar bli banan eller annan frukt och smörgåsrån
11 Lunch
13-13,30 Mellis – fil och flingor oftast
15,30 Middag
17,30 Gröt 1 dl
18,30 250 ml välling
Så hoppas vi att detta kan ge bättre resultat.
På onsdag ska vi iallafall dit hela vårt gäng och väga honom och se så han ökar som han ska (vore mycket märkligt om han inte gått upp det han förlorat när vi var inlagda!).
Skönt dock att hon lyssnar och tar en på allvar.
 
Nu stundar sängen, men tänkte avsluta med en liten favoritlåt. Detta är ifrån X-factor och en deltagare som sjunger Etta James. Håll till godo och godnatt.
 
 
http://youtu.be/_BWPbIdFlvs

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Tänkte ge tipset om att inte ge mat på natten. Men insåg att det inte hjälpt oss. Hoppas det hjälper er. Det blir nog några jobbiga nätter för att få honom att inse att det minsann inte blir nån mat nattetid, hoppas det leder till att han struntar i att vakna. Henning har inte ätit.nattetid, mer än nån enstaka gång, sen han blev sju månader då vi slutade med nattamningen. Barn är fenomenala på att veta hur de ska göra för att få som de vill, de behöver inte äta men är de vana vid det så slutar de inte skrika förrän de får som de vill.. Om inte mamma och pappa är ännu mer envisa. Henning äter som sagt inte på nätterna, dock vaknar han fortfarande.. Trots att han är över 14 mån, men nu räcker det med att lägga på täcket och klappa lite, oftast.. Hejar på er.

  2. Therese

    SV: TACK! alltså dagen fick ingen på topp stämning men blev galet mycket bättre efter frulle 🙂 penicillin och p-piller går inte ihop, går runt som ett PMS-moln… stackars min familj 😉
    det där med mat och ungar kan jag bli knäpp på! hur man än gör så har man r…. bak liksom…
    kram!