Livet runt 40

Vem får mest beröm i er familj?

Jag har skrivit om detta förut, men det är alltid lika aktuellt. Vem får mest beröm av en mamma och en pappa av omgivningen?
Det jag märkt av själv är definitivt pappan.
Efter förlossningen sägs det ” Det här har du gjort bra” till pappan, när det enda han gjorde är att skjuta skott upp i råttan och en annan fick skita ut en vattenmelon. Men det är bra gjort pappan. Asbra njutning du fick där för 9 månader sedan.
Efter förlossningen när man kommit hem och pappan gör det han ska, ja tar hand om sitt barn, byter blöja eller kanske lagar mat och diskar, ja då höjs han till skyarna att han är en sååå bra pappa. Och ibland kommer även frågan… Men vad gör mamman då när du gör allt det där? Vilar? Sitter med benen i vädret?
En mamma ska vara bra så fort ungen är utskjuten ur skötet. Då föds modersinstinkten och man ska sköta hus och hem samtidigt som man byter blöja, planerar veckomatsedeln och kan allt som stod i barnboken man läst från pärm till pärm (men glömt alltihopa när bebis kom ut).
Pappan får beröm när han bär bebis i bärselen. Pappan får höra ofta hur bra pappa han är när han som sagt bara är pappa.
När en mamma gör allt som en pappa gör (ofta mer) är hon ju bara mamma och då behöver man väl inge beröm eller?
Det klappas på ryggen på pappor och kramas och ges beröm när mamman står bredvid. Ibland kan även hon få komma med på ett hörn i efterhand ” ja du är förstås oxå bra mamma. NI är bra föräldrar”.
Är det så att ALLA människor tänker som förr i tiden  när pappor inte var med i bilden? De stack iväg, jobbade borta och tog sällan hand om barnen? Att det är så förbannat ovanligt att pappor nuförtiden vill ta hand om sina barn?
För mig är det fruktansvärt provocerande iallafall. De pappor jag känner är suveräna pappor och de mammor jag känner är suveräna mammor. Pappor tar ansvar och mammor tar ansvar. Alla gör nästan lika mycket.
Men jag tycker det är tråkigt. Mammor behöver höra lika mycket komplimanger som en pappa. Ofta mer! Vi går ju med amningshormoner och förlossningsdepressioner och behöver höra glada snälla saker.
Så jag säger.. fram för mer komplimanger till mammor runt om.

Hur är det hos er?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magda

    Så är det, de är ju så duktiga när de kan ta hand om sitt eget barn några timmar när mamma för en gångsskull lämnar hemmet. Min egen mor r nog värst. Jag hade kurs i tisdags och Oskar var hemma. Hon frågade då flera gånger om hon skulle komma hit och sitta med Meja så O kunde lämna Nora på dagis utan att behöva ta med henne, det är ju så omständigt för honom. Har hon frågat mig nån gång? alltså HALLÅ! det är väl inte tyngre för honom att bära en unge å¨varje arm från bilen än för mig? Sånt stör mig.
    Jag är faan bra. Du är grym!