Livet runt 40

Hur ofta tvättar och diskar ni leksaker?

Alltså leksaker används ju flitigt hemma. Det sugs och slabbas på dem hela tiden. De nyser, dregglar och lämnar matbitar ibland på mjuka nallar, böcker och stekpannor.
Hur ofta gör ni rent dessa? Kör i diskmaskin och tvättmaskin?
Jag försöker tvätta snuttar och vissa andra mjuka saker som stoppas i mun ganska ofta. Snuttar kör jag 1 gång i veckan. Sen lite andra leksaker blir när man kommer på eller om det ligger plastkaffekoppar i köket. Då slänger jag med dem i kommande diskmaskin.
På dagis får man väl ha tur om de kör 1 gång om året kanske. På den öppna förskolan som var gm kommunen som vi besökte när Ollie var liten, gjorde de rent dem 1 gång i veckan.

Men hur ofta kör ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mamamia

    snutten är svår att tvätta då hon jämnt har den när hon sover eller är ledsen – man måste tajma in när man ska tvätta den. Men när den börjar lukta suspekt så åker den i tvätten trots vilda protester. Napparna kokas lite då och då. När vi haft magsjukor och kräksjukor och när sjuka barn har varit här och tuggat så tvättar jag rent leksakerna.
    Jag är nog rätt dålig på det….

    1. Joi

      Skönt att höra att det inte bara är jag!! Vi kör med 2 snuttar, så kör vi en i tvätten så har hon ff en kvar. Ni kanske kan köpa en exakt likadan till, så finns det alltid 2 :D.

  2. Pilla

    Bara när vi har haft magsjukan. Då tvättar jag de leksaker hon har lekt med. Snutte/mjukisdjur tvättar jag när det behövs.
    Nappar kokar jag varje dag. Bara av vana att jag gör det. Kokade alla nappar och nappar till flaskorna varjedag när hon var liten (bra att koka om de har torsk mm) så jag har bara fortsatt med det.

    1. Joi

      Varje dag? Det var ju skitbra det. Den vanan ska du inte bryta iaf :D. Jag kokar nappar när det börjar sina i rena nappburken. Flasknapparna är jag däremot mkt sämre på.. suck

  3. Bitterpappan

    Aldrig, om inte typ tygleksaker/nallar blir nedkladdade men annars aldrig. Kommer inte heller börja med det. Lite skit skadar inte. Forskning har ju till och med kommit fram till att vi har det alldeles för rent idag vilket leder till att fler barn blir allergiska mot diverse saker.

  4. Magda

    Vi tvättar snuttarna då och då, kokar nappar ibland.
    Leksaker har jag aldrig gjort rent, eller jo om det är en synlig spya på dem. Jag är inte sån som person att jag ens TÄNKT på att en kanske ska göra rent leksakerna, det var först nu när jag läste detta som tanken slog mig…