Livet runt 40

Är man mindre kvinnlig bara för man inte har former?

Jag börjar bli så jäkla trött på alla dessa pepp som försiggår i all social media.
”Killar vill ha former” ”Vem vill se ut som en tandpetare?”
Ja ni hänger väl med. Riktigt så där står det väl inte, men i stora drag.
Alltid ska vi göra high five till alla mulliga. Säga heja dig och peppa de med runda former och säga att de är kvinnliga och att killar inte vill krama beniga tjejer.
Men vem fan hejar och peppar oss som är smala av naturen då? Är vi bara ren skit? Är vi mindre kvinnliga bara för att vi inte har lika mycket former som alla andra?
Jag är rätt liten, har B75 i bhstorlek (alltså liten byst så länge jag inte är gravid), jag har smala höfter och är 165 cm. Jag trivs bäst när jag väger 60 kg och vantrivs därför nu när jag väger 65 kg.
Jag har alltid haft komplex för att jag varit smal. För att jag inte lyckats gå upp i vikt. För att jag inte har hull som jag vill klaga på.
Jag försökte dricka grädde till slut, för att jag skulle gå upp i vikt och bli ”normal”. För att min omgivning tyckte jag var så smal och det störde dem tydligen.
Men är det fel då?
Olivia är oxå tunn. Kommer hon få höra samma sak av släkt och vänner?
Det är okej att vara smal och vi som är smala av naturen kan väl få vara det oxå utan att folk ska behöva bry sig?
Vi är inte mindre kvinnliga för det.
Det finns lika många killar som vill ha en smal tjej som en mullig tjej.
Själv hejar jag på alla tjejer. Oavsett former.
Och jag tänker inte skämmas för att jag är smal av naturen och att jag trots det tänker gå ned i vikt för att jag inte är nöjd.
Punkt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Du har rätt i det du skriver, man funderar lite över vem som kommit på det där i första början. Har mulliga tjejer mer känslor än smala så dom behöver peppas mer?
    är173 cm och väger 57kg har i princip inga tuttar kvar alls efter två barn men det är alltså ingen som vill ha mig eftersom jag är smal då? 😉
    ändå sitter jag här med sambo och barn, nja smaken är nog som baken!

  2. Kim

    Känner precis samma sak. Mina tuttar är nästan obefintliga sen mina graviditeter, från 75 C till 75A, röven är liten och jag har inte ett gram fett på magen. Jag har inte tränat ett smack utan jag är smal i naturen. Har alltid varit, kommer alltid vara. Har alltid fått elaka kommentarer över att jag är spinkig och smal. Efter sista graviditeten rasade jag i vikt och blev jättetunn, helt ofrivilligt. Jag försökte äta allt jag orkade men utan resultat. En del gav så plumpa kommentarer som att ”du är ju en riktig speta, nu får du inte gå ner mer” eller ”nu ser du sjukligt smal ut”. Hur kul är det att höra? Bara för att man är smal ska man tydligen få en massa kommentarer, jag tror knappast dom sagt så om jag haft några kilo för mycket.
    När en annan mamma i mammagruppen påpekade min vikt inför gruppen och sa att jag kanske skulle sluta amma eftersom jag såg anorektisk ut blev jag asförbannad och sa att hon kanske borde återgå till amningen eftersom hon var tjock och borde gå ner i vikt. Det var såklart elakt och barnsligt av mig att säga så, men jag kunde inte låta bli.

    1. MissJoi

      BRA GJORT! Hur fan kan man säga en sån sak till någon som är smal? Hur tänker man då?
      Hoppas verkligen hon fick ont i magen och håller käften nästa gång.
      USCH

  3. Hanna

    Jaaa! Jag har suttit och irriterat mig över precis samma sak länge och så komiskt för jag la precis upp om just det på instagram precis.

  4. Fröken M

    Då skulle ingen vilja ha mig om så var fallet !
    172 lång, smal och med minimala tuttar.
    Lite som en tandpetare faktiskt – men ändå en rätt ”gullig” tjej ! 😉
    Kram