Livet runt 40

Kläder man inte vill ha

Snart kommer julafton och julklappar med den. Kanske mjuka paket och några hårda.
Alla har vi ju vår egen stil och smak med kläder. Både till oss själva och till våra egna barn. Jag köper alla kläder till barnen och jag får alltid godkänt av Andy.
Men när man får presenter och julklappar kan det ju slinka med något plagg man verkligen inte tycker är fint. Köparen tycker ju såklart det är fint, men hur hanterar man det själv?
Får vi kläder som vi inte tycker om kommer vi inte använda det. Jag vill inte sätta på mina barn kläder man inte gillar. Så är det ju.
Jag minns så väl själv när jag var liten och fick en kjol i rosa manchester av min moster Rut. Jag tyckte den var hemsk. Vidrigt hemsk. Snäv och gjord i manchester.Oh my god.
Det var som att dö lite varje gång jag blev tvingad att ha på mig kjolen när Rut kom och hälsade på. För att visa att man faktiskt använde den.
Som om inte det var genomskinligt.
Nog sjutton skulle man genomskåda det om de man hälsade på, hade på sig kläderna man köpt varje gång man kom. Hehe
Så vad gör man? Ber man om kvitto? Säger man att man inte gillar det man fått? Skulle den personen känna sig kränkt då?
Om jag skulle få en tröja idag jag inte gillar, skulle jag absolut säga till om jag inte gillade den. Bättre att bli nöjd.
Men är det svårare när det gäller barnkläder. Är det mer känsligt?
Alla har ju olika smak, köparen och mottagaren.
Själv brukar jag fråga vad personen man köper till gillar. Ser ju hellre att man köper något snyggt som de gillar än något jag gillar som bara kommer ligga i garderoben och bara användas när jag kommer på besök.
Hur gör ni? Tycker ni det är fult att be om kvitto?
Själv har jag svårt för sådana här rutiga tröjor
Josefine Bornebusch och Johan Rhenborg, Pressträff Solsidan rutig tröja vit skjorta svart kavaj grå tröja
utsvängda byxor och spets. Bland annat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magda

    Nora har fullt med kläder som jag inte tycker är så fina men HON älskar dem och tycker att hon är fin. Det är huvudsaken, att hon är nöjd.
    Sen kan en inte gilla allt, jag tycker det är tråkigare om de får totalt o praktiska kläder, sånt som de inte kan röra sig i eller som sitter dumt. Då behöver de ju inte ha det, annars byter jag aldrig. Känns inte som nåt jag orkar lägga energi på. De växer ju. Bita ihop och komma igen kör jag på.

  2. annes

    Jag säger till mina barn att presenter är saker man får utan att man bett om det. saker människor ger för att dom tycker om en, då finns det ingen större anledning att byta tycker jag.

  3. Eva

    Känner igen det där med att få kläder i julklapp, som man inte gillade o bara hade på sig, när man tvunget skulle träffa släkten 🙂 och dom man fått kläderna av .. Men på senare år, och numera med egna barn, så är ju det bästa att önska presentkort !! 🙂