Livet runt 40

Julgodis in the making

När jag satt på jobbet på eftermiddagen kände jag mig både hängig och degig. Det som ligger i kroppen bryter liksom inte ut.
Bestämde mig för att dra hemåt vid tre och svängde förbi Kvantum och köpte med både gran och ingredienser till julgodis.
Efter middagen hemma drog jag och Olivia igång värsta julgodisstöket. Olivia satte jag på att öppna Dumlekolor till Rocky Roaden. En uppgift hon tog på blodigt allvar i cirka 5-10 minuter, sen var det roligare att smaka på dem och öppna marshmallows och smygäta dem.
Själv stod jag mest vid spisen och smälte choklad.
Första julgodiskoket blev Rocky Road med tranbär. Och ett tips till er som ska göra dessa i jul. Köp en färdig påse med blandnötter. Herregud vad jobbigt att stå och öppna pistagenötter. Orka liksom! Vi körde på denna:
not__bar_mix_265g_1_1_1
Mycket smidigt. Dock är ju den utan pisagenötter, men det finns ju andra alternativ. Med eller utan salt också.
När jag sen stod och smälte vit choklad till snöbollarna upptäckte jag att kokosen var slut.
”Åk och köp kokos” Skrek jag till Andy. Pronto pronto.
”Couscous? Vad ska vi med det till?” svarade han.
”KOKOS för h-vete.” Nuuuuuuu
Alltså att han kom hem med kokos var nog bara tur, för herregud vad många gånger karln frågade om det var couscous (hans hatmat).
Så snöbollarna blev gjorda utan couscous!
Och efter det blev det risbräck, wienernougat och ett eget hittepårecept med havrebollar och lime.
Suveränt göttigt. Recept kommer under kvällen.
Mina tips för att baka julgodis med barn är att göra det enkelt. Påse med färdiga nötter, enkla recept som går snabbt, egen liten slickepott och låta dem spilla och provsmaka!
Nu snart ska jag ta och plocka in godiset som står på kylning på altanen. Får väl se om det är några kvar eller om Andy har tjuvat.
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.