Livet runt 40

Hjälp Röda Korset hjälpa

För några dagar sedan fick jag ett mail från Röda Korset. Jag kopierar det rätt av:
Julen närmar sig med stormsteg och vi på Röda Korset hoppas att du vill hjälpa oss att sätta hjälpen i rörelse genom att tipsa dina läsare om våra fina julklappar.

En av de finaste gåvorna man kan ge någon är att ge till den som inte har något alls. Röda korset har precis öppnat en sprillans ny webbshop, http://shop.redcross.se, där man kan köpa gåvor från 32 kr och uppåt och på ett enkelt sätt hjälpa utsatta barn och vuxna som behöver mänskligt stöd i olika delar av världen. Det finns 25 olika gåvor att välja mellan och möjlighet att hjälpa till på platser där Röda Korset jobbar långsiktigt, men också i länder som är i akut kris. Just nu går det bland annat att bidra med hygienpaket och latriner till Filippinerna, som behöver stor hjälp med uppbyggnaden efter tyfonen Haiyans förödelse.
 
Givaren väljer själv att antingen att få ett snyggt gåvobevis hemskickat (se bifogad bild) via post, eller att få ett digitalt gåvobevis som skrivs ut på egen hand.

God jul!
önskar Röda Korset
 
 
 
 
Exempel på viktiga gåvor som finns att ge bort:
 
 
Hygienpaket, 95 kronor, till Filippinerna.
Behoven efter tyfonen Haiyan är enorma. Förödelsen gör det svårt för människor att ta hand om sin hygien vilket kan leda till epidemier. Ett hygienpaket innehåller bl.a. tvål, tandborstar, tandkräm, schampo, tvättmedel, toapapper, bindor. Ett paket räcker till en familj i en månad.
 
Vinterfilt, 61 kronor, till Syrien. 
Nästan sju miljoner människor är i behov av nödhjälp i Syrien, hälften av dem är barn. En svårighet är att hålla sig varm när vintern kommer. Därför delar Röda Korset ut speciella vinterfiltar

Vaccinationssköterska, 44 konor, till Somalia.
Somalia är ett av de länder i världen som har högst barndödlighet. Röda Korset arbetar varje dag för att vaccinera barn så att de inte drabbas av sjukdomarna polio, stelkramp och kikhosta.
Matpaket, 385 kronor, till Syrien.

Ett matpaket till en familj i Syrien kostar 385 kronor och det räcker till en familj på fem personer i en månad. Paketet innehåller bland annat ris och bönor.

Myggnät, 32 kronor, till Myanmar
Via malariamyggan skördar sjukdomen malaria nära en miljon människoliv om året. Ett myggnät kan vara skillnaden mellan liv och död.
 
Traumapsykolog, 300 kronor, till Sverige.
I Sverige lever idag tusentals människor som upplevt tortyr och krigstrauma. I den rehabilitering Röda Korset ger gratis till människor som drabbats av krig och konflikt ingår psykologer.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.