Livet runt 40

Har ni tecknat barnförsäkring?

När jag var gravid med Olivia tecknade jag gravidförsäkring direkt när man fick det. När lilla Olivia var 6 månader tecknade jag barnförsäkring. Jag jämförde noggrant och lusläste det finstilta tills jag valde det bolag som kändes rätt för oss med våra bakgrunder och den framtid vi ville ha. Likaså med Petter.

För både mig och Andy har det varit jätteviktigt med att ha ett bra försäkringsskydd till barnen. Dels ifall det värsta tänkbara skulle kunna hända (även fast man inte ens kan ta orden i sin mun) och dels för att ifall de skulle råka ut för någon olycka, som kanske gör att de inte är arbetsföra i arbetslivet i framtiden. Tänk om de skulle bli invalidiserade och inte få ut några pengar eller lite pengar just för att man ”snålade” med försäkringen när de var små. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om de gick miste om en dräglig tillvaro.
Den allmänna försäkringen ger ju endast låg ersättning och den måste dessutom skattas för!
Så att lägga ned lite energi och kraft och se sig om efter en bra försäkring som ger bra skydd för de små till de är 25 år, känns väldigt betryggande att man har gjort.

Bara att hålla tummarna för att man inte behöver använda dem.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lisette

    jupp, båda barnen är försäkrade hos LF (vi har allt hos dem så det blev naturligt att vi tog där). Loke har ett fult ärr i pannan som han fick 5000:- för nu i somras. Inga problem alls där, bara att maila in bilder och inscannade journalen från vc. skitsmidigt!
    jag kan inte förstå att man inte väljer att försäkra sina barn, men jag vet att det finns personer i min närhet som inte har gjort det. tyvärr är det nog en kostnadsfråga för många. =(
    tidigare när jag red varje hade jag en extra ridförsäkring fall i fall något skulle hända mig.
    försäkringar överlag tycker jag är viktigt. vi har lagt till en extra reseförsäkring på hemförsäkringen så om något händer exv mig på semestern och resten av familjen blir lidande så kommer de att få ersättning för förlorad semester från LF. det hände ett par vänner till oss. deras son hamnade på sjukhuset i thailand och mannen fick ryggskott. 3 veckor gick åt helvete för dem och inte ett öre från försäkringsbolaget för de inte hade tecknat denna extra försäkring. extra försäkringen kostar ca 3-400:-/år.