Livet runt 40

Cancer på Facebook del 2

Nu har skiten dragit igång igen på Facebook. Det går ”hemliga” meddelanden mellan tjejer där man ska skriva kryptiskt och lite så där hemligt. För att man ska uppmärksamma bröstcancer. Denna gång ska man göra hjärtan på folks sidor. Förra året skulle man skriva vilken vecka man var i och vilken craving man hade.
För att man ska tänka på cancer.
Och det gör man ju?! Eller?
Jag blir lika irriterad och förbannad varje gång. Jag fick ett mail. Jag svarade att skicka inte sånt här skit till mig någon gång mer. Jag tycker det är förnedrande mot alla oavsett om man haft cancer eller inte att sätta dessa statusar.
På vilket jävla sätt gör detta att folk tänker på cancer? Hur i helvete ska det få folk att uppmärksamma en av världens mest otäcka sjukdomar? Statusen gör ju bara att folk fnissar och tror att folk är gravida eller som iår att man får en liten öm kärlekshälsning.
Fnissar gör man fan inte åt cancer.
Vid såna här statusuppdateringar får jag god lust att gå ur Facebook eller ta bort dessa som skriver dessa statusuppdateringar. De hånar andra människor.
Det är för djävligt. Äckligt.
Lägg av och sätt in pengar till cancerforskningen istället. Sätt Cancerfondens postgiro som status. Berätta om någon som har cancer, har haft cancer eller har avlidit av cancer. DET får folk att uppmärksamma cancer. Inget annat.
Kan vi bestämma det nu?
PUNKT

CANCERFONDEN POSTGIRO 901986-0

UNGCANCER WWW.UNGCANCERSHOP.SE

BARNCANCERFONDEN 902090-0

GÖR SKILLNAD PÅ RIKTIGT !

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    WORD! Fasen sätt ett hjärta/samtal som man skänker 25:- till istället så gör det där hjärtat skillnad… men tremiljarder hjärtan gör ju inte dugg!