Livet runt 40

Recept: Ugnsbakade kycklingdelar med paprika, citron och vitlök

900 gram kycklingdelar, t.ex. ben, klubba, lår eller filé
2 röda paprikor
1 vältvättad citron
4-5 vitlöksklyftor
2 dl vatten
Marinad
1 msk olivolja
saft av en halv citron
2 msk timjanblad
1/2 urkärnad mild spansk pepparfrukt i bitar
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1-3 droppar tabasco
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en ugnssäker form. Vänd och gojsa in kycklingdelarna i detta.
2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå ca 20 min
3. Dela, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skär citronen i klyftor. Blanda paprikabitar, citron och vitlöksklyftor med kycklingen. Ringla över vattnet. Sätt formen i nedre delen av ugnen och baka ca 30 min. Vänd runt 1-2 gånger under tiden.
4. Blanda creme fraiche, vitlök och tabasco och servera till kycklingen.
 
SMAKLIG MÅLTID
En mycket enkel matträtt som var kanongod att göra!! Såsen till gjorde sig suverän till kycklingen. Denna rätt blir det fler gånger.
Receptet fann jag i kokboken Billiga veckan – Från fattigmanspasta till budgetlyx.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.