Livet runt 40

Stockholmstips: Gröna Lund med små barn

Jag tänkte jag skulle skriva lite mer utförligt om det vi hittade på när vi var i Stockholm. Första dagen stack vi som sagt till Gröna Lund. Vi var i valet och kvalet då klockan började närma sig 16 på eftermiddagen innan vi kom över till Djurgården. Petter är ju en riktig rutinkille och behöver sina rutiner, så det var en rejäl chansning.
SAM_3620
Att gå in på Grönan var gratis för barn under 3 år, så vi betalade bara för mig och Andy. Sen köpte vi ett åkhäfte med 20 biljetter, då Olivia åkte alla karuseller gratis. Vissa karuseller var gratis för barn under 4 år och vissa under 3 år, så vi kom undan billigt. Hon kan ju inte åka karuseller själv, så därför tyckte vi att det räckte med ett åkhäfte. Barnkarusellerna ”kostar” mellan 1-2 biljetter per åk för vuxna. Summa inträde: 540 kr med åkhäfte.
Vi tog såklart ”fel” ingång så vi fick krångla lite med vagnen uppför spanska trappan för att komma till barnavdelningen, men men.. Nästa gång tar vi stora ingången så kommer man direkt till barnkarusellerna.
Och det fanns ju inte bara en karusell, det var många. Olivia hamnade direkt i himlen och tjoade ”lell” ”lell” hela tiden.
 
SAM_3630
SAM_3639
SAM_3641
SAM_3650
Petter höll sig strålande glad hela tiden och var nöjd med att äta kall mat (vi glömde ta med både gröt och välling) som vi hade med i en liten kylbag.
SAM_3643
 
Det fanns gott om matställen (och godisstånd) och många små ställen att slå ned sin stjärt på när man väntade på att de andra skulle åka klart sina karuseller.
Barnkarusellerna var många alltifrån tekopparna, miniuppskjutet, barnparisehjulet till Pettson&Findus hus och bergochdalbanan m.m.
Dessutom gick det runt lite nallebjörnar och gycklare mellan varven.
SAM_3626
 
Alla som jobbade där oavsett om det var i lotteristånden eller om det var att ta biljetter vid karusellerna så var de görtrevliga. Inte överdrivet utan bara glada och goa.
Vi hade tur när vi var där då det inte var några direkta köer. Till barnkarusellerna stod vi max 5 min och det är länge för ivriga småbarn. Till vuxenkarusellerna var det max 20 min väntetid och det är länge för ivriga vuxna ;).
När Olivia åkt klart sina karuseller och var helt slut av allt fanns det lite biljetter kvar till mig och Andy, så vi åkte lite vuxenkaruseller.
Klockan började nu att närma sig 20 och båda barnen var på ett strålande humör. Klockan 20 skulle Whitesnake äntra scenen på Grönan så det fylldes på med folk väldigt fort, så vi drog oss utåt.
SAM_3657
SAM_3658
SAM_3659
Vid det här laget sov Olivia djupt, men Petter ville upp och öva gångstilen tills färjan kom.
Vi hängde på Grönan i 4 timmar och det var inte en enda sur min. Inte på någon av barnen. Strålande humör hela tiden.
Ska man åka till en nöjespark, så rekommenderar vi iallafall Grönan istället för Liseberg. Iallafall när man har småbarn. Mer barnanpassat med en hel avskild avdelning för bara barn. Toaletter är nära med skötrum och många toaletter
Det fanns hamburgerbar och liten restaurang med rättigheter för den som vill ha.
Dock blir det ju rätt dyrt med allt som tillkommer. Ett spel på chokladhjul t.ex. kostar 30 kr för 5 nummer, 100 kr för 4 brickor.
Vi köpte hamburgermeals. Det kostade som McDonaldsbesök. När vi råkade spilla ut hela drickan fick vi en ny utan kostnad. Det är pluspoäng.
Men Grönan är mysigt. Det ligger mysigt vid vattnet och det är lätt att ta sig dit med båten (Emelie 45 kr för vuxna per resa. Barn åker gratis under en viss ålder med vuxet sällskap. Betalas med bankkort).
Vi var hemma vid hotellet strax vid 21 och Olivia sov stenhårt. Hon sov hårt fram till morgonen och Petter somnade vid 22, fortfarande glad. Totalt stimulerade båda två.
Och även vi vuxna. KANON!
 
 
 
 
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fröken M

    Åh va härligt !! jag älskar grönan och föredrar att åka dit framför liseberg 🙂
    Vi spenderade 8 timmar där förra sommaren och jag skullar inte om jag säger att V åkte non stop !!
    Underbart 🙂
    kram