Livet runt 40

The tvättnazi

På kalaset i söndags diskuterade vi tvätt. Hur vi hänger och tvättar.
Hehe kanske inte det roligaste samtalsämnet, men intressant att höra.
Ena tjejen skadade sig allvarligt i en olycka för en tid sedan och blev satt i rullstol. Detta gjorde att hon inte kunde tvätta. Det sattes hennes karl på, som hällde sköljmedel i förtvättsfacket och fick bannor för hur han sorterade och hängde tvätten.
Det andra paret nästan likadant. Där fick killen bannor för hur han hängde tvätten. Speciella sätt skulle det vara på.
Tänkte på detta när jag tvättade idag. Andy är mer noggrann med sorteringen än vad jag är. Jag blandar rätt hej vilt med färger och kan slänga med svart gråa kläder med kulörta och vitrandiga kläder i vittvätt.
Jag hänger inte kläder på speciella sätt. Dock brukar jag hänga om dem efter ett tag så de blir helt torra. Detta gör dock inte Andy.
Jag skäller inte på han hur han hänger tvätt. Dock kan jag fundera på vissa saker han hänger och varför han inte fyller en tvättmaskin mer än vad han gör.
Tvättar gör jag helst själv och det verkar vara en tjejgrej när man diskuterar.
Jag hatar och stryka och stryker väldigt sällan. Gardiner och ngn skjorta kanske någongång.
Våra kläder får hänga sig raka på kroppen.
Vem är tvättnazi hemma hos er!? Finns det speciella sätt att hänga tvätt på än just bara på linan?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi Larsson

    Jag är tvättnazi hemma! Herr Larsson bara missfärgar allt. Visst, jag blandar ganska friskt i färger och så men vet ändå att ”Den är röda tröjan är sprillans ny – den får tvättas separat ett par gånger” Sunt förnuft liksom 😉 Sen har vi ganska liten tvättstuga så jag hänger alltid alla t-shirts och sånt på galgar! Då får det plats typ 300% mer och det torkar fort! Tumlar en hel del annars, alla lakan och handdukar och sånt. Sen har jag en grej att jag manglar alla lakan – det är min egentid i källaren och liksom terapi. Blir så fint i linneskåpet också! Däremot stryker jag ALDRIG nånting, förrän det ska användas.

  2. jaana

    Ja, det är inte enkelt med tvätt. Jag försöker att sortera efter färg…… Och det har funkat hittils rätt bra! 🙂