Livet runt 40

Teckna Folksam om ni aldrig vill få ut några pengar

Folksam måste vara det mest svåra försäkringsbolaget att få ut några försäkringspengar från. Både jag och min sambo är tvångsanslutna genom våra fackförbund och vi har ansökt vid flertalet tillfällen och endast vid ett tillfälle har pengar betalats ut.
För många år sen i början när jag träffade Andy var vi vipkunder på Nöjesfabriken när det öppnade. Det lektes lekar och dracks drinkar. Jag skadade nacken i en hinderbana. Skadade nacken rejält. Röntgade och gick på rehab i 2 år efteråt (fortfarande inte bra). Jag skickade in en skadeanmälan. Fick 1000 kr i akutersättning och sen fortsatte jag att skicka in då jag gick hos sjukgymnast. Jag menar inte massvis med gånger, men påläst som jag var visste jag att jag kunde få mer ersättning efter x antal dagar/månader man fortfarande rehabiliterades.
En tant ringde upp mig och skrattade åt mig i luren. Japp skrattade.
” Nähäää du.. några mer pengar det har du inte rätt till. Du har fått det du ska ha. Nu blir det inte mer. Du kan inte söka om mer ersättning. haha”
Öh okej tänkte jag. Vi får väl se. Jag visste att jag hade rätt till mer ersättning då det gått 2 år efter skadan. Skickade återigen in via deras hemsida, fick en annan handläggare som ringde upp mig. Hon meddelade glatt att jag skulle få 6900 kr för skadan då jag fortfarande rehabiliterades. Jag trodde inte det var sant, men fick mina pengar dagen efter.
Min sambo har haft riktigt oflyt. Han blev misshandlad och rånad i början av vårt förhållande. Han hade tecknat överfallsförsäkring via Folksam. Fick han något? Nej. Han kontaktade Brottsofferjouren och de meddelade att han visst hade rätt till minst 5 – 10 000 kr från dem. Efter mycket tvistande som vi gladeligen överlämnade till Brottsofferjouren att sköta, fick han 5000 kr, men då drog de av 1500 kr i självrisk. I SJÄLVRISK. för att han blivit överfallen.  Som om han fick skylla sig själv lite grann.
Han fick adhd diagnos. Vi skickade in enorma mängder papper, letade i arkiv osv. Inte en spänn. Det saknades något när han var ung var deras svar.
Nu efter operationer, komplikationer, förlorad lön, kommande operation och ärr på magen skickade vi återigen in. Vi visste redan innan vad svaret skulle bli. Nej.
Vad blev det? Nej såklart.
Man kan inte få för egen sjukdom förstår ni. Ingen ersättning för egen sjukdom. Näj näj.. jag förstår. Så varför har man en försäkring om den inte gäller vid egen sjukdom?
Ärr får man inte heller eftersom ärren är efter operation som uppkommit vid egen sjukdom.
Nu har de ringt upp mig för att vi ska teckna villaförsäkringen genom dem och dessutom välja Fora som pensionsval. Jag hade god lust att skratta när han ringde och lät så övertygande i sina svar. Jag skulle för mitt liv aldrig teckna Folksam i något överhuvudtaget. Jag har därigenom för att jag är tvångsansluten. Jag vill ta bort det och välja annat. Oavsett hur bra det låter och hur mycket billigare det är.
Dessutom berättade Brottsofferjouren att Folksam är det svåraste försäkringsbolaget att få ut pengar från. No shit Sherlock!
Folksam själva säger att 9 av 10 är nöjda med dem. Då har dessa 9 inte försökt få ut några försäkringspengar tror jag.
De letar kryphål att komma undan. Kanske får provision när de nekar.
Nej, Folksam skulle jag aldrig välja. Det är bara ett försäkringsbolag som är bra att ha när man inte vill ha något tillbaks.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. tess

    nej fy för folksam fiffel o båg!!
    Min mormors alla prylar o möbler från ett hus med 12 rum o kök packades o magasinerades av nåt bolag och allt försäkrades hos folksam.
    3 år efter när vi skulle göra bouppdelningen fick vi ett brev från folksam att det varit ett inbrott (troligen insiderbrott av företaget) och att försäkringen därför inte gällde…
    Det var ganska dyrbara saker (visserligen bara 3 saker men till ett värde av 90000!!) pengarna bryr jag mig inte om men det fruktansvärt dåliga sättet att ignorera o lura folk till en försäkring som inte fanns till något.
    Men jag kan rekomendera länsförsäkringar till både bank och huslån för de är toppen i alla lägen 🙂

    1. MissJoi

      Men fy för fan!! Ja jag säger då det. Hatar Folksam!! Älskar dock Länsförsäkringar :). Har alla mina besparingar där idag.. (maaaassor haha) och alla mina lån. Så det kommer bli dem för villaförsäkringen oxå. spelar ingen roll att de är dyrare

  2. Victoria

    Jag har aldrig haft problem med Folksam. Jag har en hundförsäkring där och har nyttjar den ett flertal gånger. De har varit snabba att betala ut pengarna samma sak för min mamma och hennes hund. Men de kanske är två olika saker när det gäller djur och människor.

  3. Veronica

    Vill oxå tipsa om ACE barnförsäkring, man har den som komplement till den vanliga och de lämnar generös ersättning när den andra bangar. 140kr kostar det per månad och då är ALLA barn inräknade, hur många du än har. När hon som ringde berättade lät det typ för bra för att va sant, men jag läste på och upptäckte att jag hade en vän med hjärtsjukt barn som var supernöjd med hjälpsamma ACE. Så nu har vi det med. 🙂

  4. Veronica

    Hehe, jag har faktiskt fått ut en gång… Men det var inte helt lätt. Jag trodde väl att jag skulle få skylla mig själv, jag hade ju faktiskt själv backat över vår barnvagn….
    Men så hade jag för mig att vi hade en sån där ”drulle”, och vad kan väl vara drulligare än att backa över barnvagnen??
    Men alltså, killen skrattade och sa att det kunde man inte få nåt för… Och så sa han lite i förbigåede, om man inte har ”allrisk” förståss… JOMEN TJENA! Det var ju därför jag ringde! Skulle ju aldrig berättat det där för nån enda människa om jag inte så förtvivlat behövde en ny. Så tillslut fick jag pengarna för vagnen (30% direkt och resten när kvitto på den nya var inskickat) minus självrisk på 1500:-

  5. Caroline, Längtan efter fler barn!

    Vi har trygg hansa till mig och Elias och är super nöjda. När vi hade legat inne på sjukhuset med Elias behövde vi inte ens visa papper på det, inga problem alls med att få ut ersättning! Har tyvärr folksam på hemförsäkringen och till katterna men har haft funderingar ett tag nu på att flytta över även dom till trygg hansa! 🙂