Livet runt 40

Muffins och nötkräm recept

Till kalaset har jag bakat kanske de godaste muffins jag bakat och gjort egen nötkräm till Hallon och nötkrämtårtan.
Tänkte dela med mig av recepten.
Muffinsen har jag gjort en gång innan och då till jul med saffran i. Går ju att ändra i oändligheten, men here goes!
Vaniljmuffins ca 10-12 st
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl Kesella vanilj eller vanlig tillsätt då istället vaniljessens ca 1-2 tsk
3 tsk vaniljsocker
1-2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här: Ugn 200 grader. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda i en annan skål; mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och vispa så allt blandas.
Vispa ner Kesella och häll i formar.
Grädda mitt i ugn 200 grader 10-12 min. (Jag tycker dock man behövde grädda längre och hade inne ca 15 min)
 
Nötkräm 4 dl
Smält 200 g mörk choklad i bitar, 50 gram smör, 1 dl vispgrädde, 2 msk sirap och 1 msk vatten i en kastrull på svag värme till en slät sås. Ta av från värmen och blanda ner 100 gram rostade och mycket fint mixade hasselnötter. Häll krämen i en burk. Förvara i kylen så håller den minst en vecka!
 
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.