Livet runt 40

Osaltat salt

När jag pratade med Bvc sist om att börja ge Petter mer mat, så sa jag att jag tillsatte osaltat smör i maten jag lagade.
Hon svarade då att jag absolut inte behövde köpa osaltat smör till honom utan jag kunde köra på samma jag använde själv till vår mat. Det var så pass lite salt i det ändå. Jag tyckte detta var jättemärkligt. Man har ju alltid hört att man ska hålla dem små ifrån salt upp till 1 år. Nu gör det ingenting om det blir lite grann, då det ändå är så lite.
Hmm… jag kommer då inte följa detta ”råd” iallafall. Jag kör osaltat smör. Det är ju ingen större kostnad att köpa ett litet paket smör till honom och tillsätta det när man gör hans mat.
Har ni hört detta?
Idag käkar lille Petter mammas kycklingbasilika med sötpotatis och palsternacka.

20130219-114611.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin Åberg

    Vi använder också rapsolja. Jag tror att du kan lita på BVC-tanten, men jag resonerar som så att om vi håller nere på allt salt man enkelt kan kontrollera (typ tillsätta osaltat fett när man tillsätter det där extra de alltid ska ha, m m) så gör det mindre att Ivar smakar på saltad mat (inte vad som helst förstås).

  2. Jasmine

    Vi tillsatte alltid rapsolja då det är bra fetter och Omega-3 till skillnad från smör. Men på smörgås gav vi alltid vanligt Bregott och gör fortfarande.