Livet runt 40

Sover ni sammanhängande?

Om ni är ärliga alltså. Ni med småbarn. Sover ni och barnen sammanhängande?
För här gör vi definitivt inte. Iallafall inte jag.
Petter somnar vanligtvis 23-00. Helt stört! Vi har provat olika saker, hålla honom vaken istället för att sova en tid på em. Ingen skillnad.
Ge gröt morgon och kväll. Ingen skillnad.
Jag behöver snart sammanhängande sömn.
Har ni det? Ni andra med 6-7 mån bebisar?
Eller är jag ensam?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. kaffemorsan

    VAd är egentligen SAMMANHÄNGANDE sömn?? Jag har då inte stött på någon sådan på mycket mycket länge, sonen är 14 månader och vad ska vi säga, 6 timmar i sträck är nog rekordet! Vid 5-12 månader var det dock värst . Nu vaknar krypet en gång på natten och vill sova i vår säng, Sedan är han pigg och alert innan 7.
    Lycka till ni är inte ensam om det är någon tröst=)

  2. Ida

    Finns det småbarnsföräldrar som sover ostört?;) jag har en 2-åring som rätt ofta vaknar en eller ett par gånger per natt… Ammade under natten tills han var dryga året. Då slutade vi med nattamat och det gick över förväntan. 5-minuters metoden gillar jag inte, tror inte att det är bra att inte visa barnet att man lyssnar på dess signaler genom att låta det ligga och skrika ensamt. Men det är min personliga åsikt. För att få de små att somna tidigare är rutiner mitt tips…rutiner rutiner! Varva ner, släcka ner samma tid så ofta det bara går. Så kommer det till sist! Men det där verkar ju oxå vara så olika från barn till barn. Kanske får barnen in rutiner när de själva är mogna, och då är det inte så mkt vi stackars föräldrar kan göra för att skynda på. Lycka till!

  3. Anna-maria

    Vår lilla tös åt varannan timme om natten tills hon var 3 månader. Då fick vi jättebra rutiner och jag gick 5-6 timmars sammanhängande sömn. I 1 veckan….sen började det jobbiga. Hon var vaken flera timmar per natt och det enda som hjälpte var om jag gick runt runt i huset med henne i famnen och sjöng. Fick göra det. Varje natt mellan 12 och 3. Det har sjukt jobbigt och hade så i cirka 2 månader. Sen började vi med gröt. Då började hon faktiskt sova. Dock fortfarande med var mat varannan timme. Sen kom två tänder och då förstod jag varför det varit som det varit.
    Nu är hon snart 6 månader och sover bättre. Jag ”trycker” i henne mat om dagarna och kämpar för att inte ge henne mat om nätterna. Samt att vi börjat med 5 minuters metoden vid läggning. Jag tyckte det var hemskt. Men innan tog det två timmar för henne att komma till ro. Och sena kvällar, vakna nätter och tidiga mornar tar knäcken på en. Men nu, peppar peppar somnar hon runt 9-10 och vi får sova bra under natten. (bra är 3-4 timmars sammanhängande för mig utan strul). Dom flesta kanske tycker det är lite. Men efter vakna nätter med kanske 3 timmars sömn totalt så är det alldeles underbart:)
    Jag ville absolut inte köra 5 minuters metoden. Ville inte matvägra på natten. Men det och vänta it hungern på dagarna och då ge massa massa mat hjälpte verkligen.

    1. Joi

      åh herregud vad jobbigt. Jag känner verkligen din sömnlöshet i mig.. Lider. Det finns fasiken inget värre än att vara så sjukt trött på natten och så måste man gå upp och GÅ och dessutom sjunga om nätterna. Jag tänker köra ditt race idag och det är att proppa i honom mat. Har redan börjat… Kanske får ge 5 min en chans oxå framöver. Hoppas du får sova mer snart. Tack för ditt råd!

  4. Kim

    Vi har jämngamla killar du och jag och vi sover asdåligt! E somnar vid 21:30 och vaknar vid 02 och sen 05 för mat! Ofta är han även vaken ytterligare ett par gånger men då vill han bara ha nappen! Fy 17 va jobbigt det börjar bli nu!!!!
    Kram

    1. Joi

      Ja det går ju ett tag, men till slut säger ju kropp och knopp ifrån och nu börjar det bli tufft alltså. Hoppas det ordnar sig för oss båda snart!
      kram

  5. Anna

    Hej!
    Det enda som funkat för oss är att sluta mata på natten. Vår dotter fick på ngt vis så störd sömn av det att hon vaknade heeela natten lång. Idag är hon två och om vi ger henne välling på natten nu när hon är sjuk tex så måste hon ”avvänjas” sen. Så har det varit,sen hon var ca 6 mån. Det blir 2 nätter av ramaskri när hon blir nekad välling men efter det sover hon nätterna igenom utan att vakna. Värt att testa, även om det är olika från barn till barn såklart!

    1. Joi

      Åhå Anna.. så kan det ju vara. Jag har gett det en tanke förut, men tänkt att han behöver säkert äta på natten då han bara är dryga 7 månader, men alltså han väger ju 9 kilo så behöver han verkligen äta??
      2 nätter av ramaskri.. Kan vara lätt värt att testa till helgen. Tack Anna!

  6. Jasmine

    Vår son har inte sovit särskilt sammanhängande förrän nu, han är 1 år. Man tror att det aldrig ska bli bättre men det blir det, ibland är det bara skönt att veta att andra har det likadant. Vi höll på att bryta ihop när han vaknade ca varannan timme. Det blev bättre när han fick sovpåse, mat eller sluta nattamma funkade inte. Jo nån vecka efter jag slutade nattamma runt 7 månader så sov han jättebra i några nätter sen blev det dåligt igen. Tillfälligheter tror jag. Jobbigt är det men nångång börjar han sova bättre. Utan hoppet går man.under. Dock har vi sen 2,5 månad börjat lägga vid 20, i början tog det ca 1 timme tills han somnade men nu blir han alltid trött mellan 19-20.

    1. Joi

      Jag var helt knäckt ett tag oxå. Vad ska man göra liksom. Bryt ihop eller bit ihop?! Ibland behöver man bryta ihop för att komma igen, starkare. Det låter helt underbart att han blir trött vid 19-20 tiden. Det blir ju vår stora tös. Men som sagt.. bara att härda ut antar jag 😉

  7. Karin Åberg

    Ivar sov jättebra på nätterna, även om han oftast var vaken länge på kvällarna, tills han var fem månader och sen började han vakna oftare och han var alltid vaken till sent på kvällen. I perioder har han vaknat en gång i halvtimmen på nätterna. Vi försökte upprätta en bra kvällsrutin med välling vid sju och läggning vid åtta men han vägrade välling tills vi köpte Hipp hipp 8-månaders (när han var typ 7,5 mån). Vi lyckades börja få honom att somna vid åtta men han vaknade jätteofta, så vi var helt knäckta. Nu har det börjat ordna upp sig (peppar, peppar). Han har nätter när han vaknar många gånger men han sover oftast bra och vaknar någon gång – häromnatten sov han hela natten!!
    Jag tycker att det verkar som att många barn har svårt med sömnen under den här perioden, och jag tror att det enda man kan göra då (om man inte vill köra nån sömnkur) är att försöka behålla förståndet och försöka upprätta rutiner. Fast det är skitsvårt med rutinerna innan de har blivit rutiner, om du förstår hur jag menar. Det är som att man kan ha kaos och plötsligt börjar något börjar och då drar det med sig att nåt mer börjar funka. Som en snöboll i rullning. Kanske luddigt uttryckt, men jag kan inte förklara bättre 🙂 Hur som helst är jag sjukt glad varje natt jag får fyra timmars obruten sömn innan lillen behöver nattas om 🙂

    1. Joi

      Tack Karin! Du ger en sliten kvinna hopp. Fyra timmars obruten sömn, det låter som en dröm. Vi försöker fixa med rutiner men så kommer den lille karln och bestämmer något annat. Det är så skönt med Olivia som har fasta rutiner och går och lägger sig vid 19 och sover 20. Petter somnar liksom 23!
      Ivar får faktiskt oxå se till att du får sova mer än 4 timmar i sträck. Han är stor kille nu. 🙂

  8. Josefine

    Ni är inte ensamma! Våran Valter, snart 8 månader, sover definitivt inte sammanhängande. Han somnar 22 och vaknar sen med jämna mellanrum under natten. Ett tag kunde han vakna varje halvtimme heeela natten, då var jag sjukt trött. Nu kan vi till och med få sova 4 timmar i sträck. Vi har oxå testat det mesta och inget funkar… Haha skitungar är vad de är! 🙂

    1. Joi

      JAAA!!! Så var det ju här med. Höll ju på att gråta för det till slut. Har Valter och Petter gått i samma vakenskola eller? Jäkla skitungar. Hoppas det blir bättre för er snart!

  9. pilla

    sen ca två tre månader har min somnat vid 19 på kvällen. Det var givetvis inte lätt att få in den rutinen men den sitter. Nu är hon snart 1,5 år. Efter bompa bums i säng.
    Nu ska vi se till att lyckas med tvåan också..kan bli intressant.

    1. Joi

      Mm Olivia har vi inga problem med. Hon har läggdags 19. Läser bok och sen sova. Det är den där andra skitungen som inte vill ha rutiner. Madre Mia.
      Lycka till med nr 2 ;). Får du in någe bra så säg till.

  10. britta bloggar

    Märta somnar vid sju på kvällen och har gjort så sen hon var typ två månader. Men det är nog för att hon får följa storasysters sömnmönster. Nu har hon börjat med det härliga att vara vaken mellan 03 och 04. Det är ingen hit, jag skulle hellre ta fram till 23…