Livet runt 40

Är man alltid ivägen när man har barnvagn?

Idag när jag stod i kön på H&M ställde det sig en tant bakom mig och väste högt
”Ja det var ju jävligt bra ställe att ta upp all plats på. Man kommer ju inte ens förbi. ”
Excuse me??
Jag stod i kön med en barnvagn, jag hade inte ens med mig dubbelvagnen för tusan.
Jag blev så paff att jag flyttade på mig så gott jag kunde så hon kunde tränga sig förbi till den andra kön. Jag kom inte på något dräpande svar p.g.a. av min chock och min huvudvärk.
En tjej bredvid mig blev lika chockad hon och hon berättade att hon hade 5 barn och fått höra samma sak jämt!
Vad fan blir det?
Jag har fått höra det flertalet gånger förut oxå. När man tar med sig barnvagn på rean i affärer. Folk suckar, stönar och kommenterar högt ”Kunde hon inte stannat hemma?”
Vad fan.. Bara för man skaffat barn behöver man väl inte stanna hemma jämt eller? Ska jag aldrig få köpa nya kläder förrän jag skaffat barnvakt? Ska mina barn inte få se affärer eller välja lite kläder själva någon gång?
Nej nåde oss med barnvagn som tar med oss dem på stan.
Men gäller det samma sak för dem i rullstol? Rullator? Är de oxå bara i vägen? Lika bra att de är hemma? Tar ju liksom bara upp plats. När vi ändå håller på kan vi ju utesluta feta, överviktiga personer i affärer oxå. De tar ju bara plats eller hur?
Lika bra att bara smala anorektiska människor får handla i allafall i klädesaffärer, ej mataffärer skulle ju inte gå runt. Tänk så mycket mer folk det skulle få plats i varje affär om bara smala fick vara där.
åååå
Jag vet.. jag hårddrar det. Men jag tycker det är så himla fult att prata över huvudet på människor.
Har ni varit med om liknande?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. happylife

    Jodå, varit med om det en gång. Två hopplösa gamlingar som tyckte jag tog upp allt för mycket plats. Och dem tyckte jag skulle ta ur en sovande unge ur vagnen för att dem skulle vara glada o nöjda. Man blir tuffare senare när man gått därifrån. Jag skulle ha skällt ut dem ordentligt.

  2. mia

    Tyvärr jätteofta blir jag snäst åt när jag kommer med barnvagn, och tyvärr så drar jag mig för att ge mig ut i affärer när det är mycket folk.
    Vår matbutik är värst, man får knappt plats med vagnen i gångarna, och folk suckar och tränger sig förbi vagnen – pressar, och slänger sig förbi. Jag vill bara ge folk på käften!!
    Det värsta jag vet är när folk tränger sig förbi i rulltrappan, för de behöver skynda sig med 4 sekunder….

    1. Joi

      Ja men eller hur!! Allvarligt vem har så bråttom? Har de inga barn själva? Gnäller de lika mkt på rullatorer? Eller är det mer naturligt?