Livet runt 40

Skillnader mellan förlossningarna

Innan jag födde Petter var jag skitnervös. Förlossningen med Olivia upplevde jag som jättejobbig och svår. Jag var inte beredd på smärtan för pinvärkarna eller krystvärkarna. Och att det skulle vara så svårt att krysta som det var hade jag ingen aning om. Men det var ju första gången och att det var svårt att komma på hur man krystar det visste jag efter ett tag.
Så när jag blev igångsatt med Petter började jag gråta. Jag var inte beredd på att föda samma dag jag åkte in för en koll. Men det blev verkligen som folk säger, ingen förlossning är den andre lik.
Pinvärkarna gjorde lika ont, men jag mindes hur jag skulle försöka andas mig igenom dem tills det blev olidligt och ohanterbart. När sen krystvärkarna kom tog jag i utav bara f*n då jag nu visste hur man krystade. Jag kunde hålla i och pressa längre när krystvärkarna kom denna gång än med Olivia.  Det gjorde att jag lyckades pressa ut Petter på ca 30 min. Med Olivia tog det över 2 timmar med krystvärkar.
Även efterarbetet var annorlunda. Med Olivia kom inte moderkakan ut av sig själv och det blev ett jäkla sjå med akupunktur, kateter och massage av sårad mage.
Med Petter slank den ut efter ett par krystvärkar till.
Med Olivia blödde jag i över 13 veckor efteråt då en del av moderkakan blev kvar i magen. Med Petter slutade allt efter 5 veckor.
Två totalt olika förlossningar. Med Petter är jag säker på att det gick smidigare för att jag var lugnare och visste hur jag skulle göra. Samtidigt som jag höll på att skita knäck för att jag var så nervös.
Med Olivia födde jag på rygg. Med Petter gick allt så snabbt att jag födde på sidan. Med Olivia blundade jag hela tiden. Med Petter tittade jag.
Med Olivia var jag arg och skällde på barnmorskor och Andy samtidigt som jag skämtade mellan värkarna. Med Petter blev jag arg för att de kom på mig hålla igen krystvärkarna för att jag ville ha EDA.
Tänk om man haft förlossning 2 som förlossning 1, då hade jag lätt kunna skaffat fler barn.
Men nu är jag glad att jag har 2 fina fina.
Nu ska jag istället kolla upp möjligheterna att bli äggdonator.
Kollade på filmen ”What to expect when you´re expecting”. Mycket igenkänning och skratt där. Där var det oxå 3 olika graviditeter och förlossningar. Roligt.
Nu är det snart dags för lunch. Hej så länge.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lillalady

    Mina förlossningar var oxå helt olika. Båda gick väldigt fort, men det var det enda som var lika. Med Lin fick jag spinalbedövning, så när hon kom ut kände jag ingenting. Ingen smärta eller något annat. Med Lova hann jag inte få någon bedövning, då krystvärkarna kom så plötsligt. Med Lin tog det 40 min innan hon var ute efter att krystvärkarna började, med Lova tog det 6 minuter. Under dom 6 minuterna kände jag verkligen ALLT. Det var verkligen annorlunda mot första förlossningen. Men är glad att jag har fått upplevt både med och utan bedövning. Jag har haft två ”lätta” förlossningar, enligt mig själv.