Livet runt 40

Katter som pinkar inne

Jag börjar bli så otroligt jävla trött på mina katter, troligtvis bara en. En som pinkar inne, överallt, på Olivias matta, böcker, våra mattor och ibland i soffan. Vi tvättar, slänger saker, byter sand i kattlådan otroligt ofta, vi köper Feline och pluggar in i väggen.
Men snart fungerar det inte längre.. Orken och frustrationen börjar tryta. Vad ska man göra?
Finns det något att göra?
Protesten att vi flyttat och skaffat ett barn till … vi hör den. Tack.. men vi gör inget åt det.
URK… och
HJÄLP

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Kollade runt lite på nätet efter tips!
    Om man ska tvätta bort kattpiss från möbler o liknande så använd inte ammoniakbaserade grejer och absolut inte klorin för det attraherar katterna.
    Man kan använda ättika, Piss Off (finns på djurbutiker), Ytdes mm, hittade även denna sida som ska ha bra produkter: http://www.supercat.se/toabestyr/scent-stop/

  2. Louise

    Aj då, det är inte roligt att ha det så. Hade själv en katt som var lite jobbig med det men hade möjlighet att låta henne vara permanent utekatt så hon fick bo i ladan. Det jag kan komma på är att ha ytterligare en katt-toa om man bara har en. om man inte har kattmöbel kan det vara en bra grej (med sovplats högt upp) och att man försöker hålla på med katt/katterna lite oftare, ägna mer tid åt dem. Har man möjlighet så kan man låta dem vara ute (om de är innekatter) och vill/kan man inte ha dem lösa så är hundgård med tak en lösning så de kan vara där och då gärna i anslutning till huset så de kan gå ut dit när de själva vill (kattlucka) 🙂
    Kram!

  3. Maria Stenefjord

    Är katten kastrerad/steriliserad? Mina gjorde så innan de var kastrerade. Tyvärr har vår honkatt fortsatt ibland efter hennes sterilisering men det är mer sällan och då i soffan…men vi har kommit på att det har att göra med sanden så vi kör 2 lådor som töms 2ggr per dag. Ibland går hon iaf i soffan, förstår det är frustrerande. Man blir galen.

    1. MissJoi

      Katten är steriliserad, 16 år och allmänt sur. Kanske får ta henne till veterinären, men tänker på att det beror på barnen.
      Kanske ska köra med två lådor oxå…suck

  4. baby2011

    Mammas katt kissade också överallt, dem tog honom till veterinären och det visade sig att han hade sten. Han fick äta nå speciellt torrfoder och slutade kissa överallt. Dock har han börjat igen då denna fodret kostar typ 600spänn?! och dem köpte ett annat däremellan!
    Har läst nånstans att man inte ska tvätta med citrondoft?för katter gillar sådant eller hur det nu var!
    Jobbigt med kattpisslukt!