Livet runt 40

Rökning vs husdjur

Nu när vi är på gång och letar lägenhet FEBRILT så kommer man över massa privata bostadsbolag, som många har lediga lägenheter, men som inte tar emot husdjur. INGA HUSDJUR.
Fine kan jag förstå att det är för att det kan finnas allergiker i huset och andra kommande hyresgäster som vill hyra samma lägenhet efter oss.
MEN
som jag sa till Andy igår. Är det inte mer ofräscht att ta in en som röker inomhus?
Då får du helt plötsligt kanske sanera hela lägenheten, måla om, byta luckor och tapetsera, för att det luktar och är nikotin överallt.
Jag skulle inte vilja flytta in efter någon som rökt inomhus. Jag kan knappt stå bredvid någon som röker nuförtiden, särskilt sedan jag blev gravid igen. Jag har blivit jättekänslig.
Men det är min åsikt. Hade jag en bostad som jag hyrde ut lägenheter i, skulle jag hellre ta emot husdjur än rökare.
Rökare kan dessutom sätta eld på hela bostaden om de somnar med ciggen eller glömmer den någonstans.
Det gör inte en katt eller hund.
Men men.. nu har ju jag inget bostadsbolag heller..Och skulle man skriva att man inte tog emot rökare skulle det bli diskriminering och hamna i tidningen. Alla gånger.
Men det är störigt när man söker hyreslägenhet och många dörrar stängs p.g.a. våra söta djur.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. familjenaddams

    Håller med dig och då e jag ändå rökare själv! Borde vara olagligt att få röka i lägenheter, dels för brandrisk och dels för att det e så jäkla vidrigt när hela hemmet luktar rök!! Själv röker jag enbart utomhus, erbjuder någon mig att röka inne så säger jag nej tack!! Sen djur!!?? Dom gör ju ingen skada!? Och m någon som flyttar in efter e allergisk så borde en sanering göra susen!!

  2. Jessica Holm

    Stavade som en kratta ser jag – så går det när man har bråttom. SORRY!! Men ni greppar ju helheten iaf!! 🙂

  3. Jessica Holm

    Hej!!
    Flitig läsare av din blopgg som jag är kan jag inte låta bli att flika in en grej här! 🙂 Fört och främs hoppas lilla Oliva kryar på sig snart!!!
    Och nu till det andra:
    Har precis läst en kurs i rättskunskap där vi bland annat läst just om hyreslägenheter, bostadsrätter etc. Under denna kurs har jag fått lära mig att hyresvärdar får inte skriva EJ HUSDJUR så länge det handlar om vanligt hyreslägenhet!!! (Om man hyr del i villa etc är det nog en annan sak eftersom man då bor i hyrevärdens eget hus…) men som sagt det är det inte tillåtet att ha förbud mot exempelvis husdjur. Jag citerar ett stycke i min bok: ”Komsumentombudsmannen (KO) har satt stopp för hyresavtal med förbud mot husdjur, vilkor om ”befintligt skick” etc.” Sedan kan de säkert hitta kryphål, men mitt tips är att kika in lite i hyreslagen, för hyresvärdar har inte så stor makt som man kan tro! För att åter citera min lärobok ”hyresvärdens makt är stor, men inte obegränsad” 🙂
    Har själv bott många år i hyreslägenhet innan vi köpte hus och under kursens gång blev jag väldigt glatt överraskad över att se hur mycket man faktiskt kan och får bestämma själv som hyresgäst/blivande hyresgäst!!
    Ett tips till er bara, hoppas det kan vara till någon hjälp! Lycka till i bostadssökandet!
    Kramen