Livet runt 40

Äppelmos med vanilj

20111222-112231.jpg

Behöver jag säga att det doftar ljuvligt här hemma?

Receptet lyder:
1 kg äpplen
2 dl vatten
0,5 st vaniljstång
1,5 dl strösocker
1 tsk atamon

Skala, kärna ur och skär frukten i bitar.

Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången och lägg i kastrullen tillsammans med vaniljstången.
Låt sjuda i 30 minuter. Rör om då och då.
Rör i socker och rör försiktigt tills det smält.

Ta av kastrullen från plattan och rör i atamon.

Häll upp i varma och rena burkar eller frys in när det svalnat.

Jag gjorde dubbel sats och tog 2 dl socker istället för 3 dl. Köpte även äkta vaniljpulver, ekologiskt, på burk som är färdigskrapat och klart. Mycket enklare och billigare.

Smaken är enormt god och lukten detsamma. Jag behåller även en del stora bitar i äppelmoset så det inte är helt mos.

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.