Livet runt 40

Alla skulle vi vara lite mer som syrianerna eller grekerna

Efter att ha sett Mitt stora feta grekiska bröllop (massor av gånger – favvofilm) och nu sett delar av Mitt stora feta syrianska bröllop så slår det mig att vi svenskar är så olika syrianerna och grekerna. Ja iallafall många av oss.
Vi skaffar familj, vi tillhör en familj, men många av oss umgås inte med vår familj. Den är inte det viktigaste för oss.
För grekerna och syrianerna är verkligen familjen number one och jag tycker det är helt underbart. De tar hand om varandra, hjälper varandra med allt, pengar, mat, husrum, renovering – ALLT. Inget är några problem allt löser sig. Man ställer upp för varandra.
Man blir osams som sjutton ibland, men man löser det. Med ett jävla temperament och en jäkla massa mat haha.
Vi svenskar och många andra för den delen skulle verkligen behöva lite mer av den kakan. Många svenskar är stela, rädda för att visa känslor och kan fan ha ihjäl sin familj över bråk som t.ex. arvegods.
Jag skulle göra allt för min familj. Skulle min bror i Västerås behöva hjälp skulle jag åka. Likaså med mina syskon i Kumla, Karlskoga och Laxå. Och mina föräldrar samma sak.
Behöver de låna pengar så lånar jag ut även om jag inte har mycket över.
Jag vill alltid kunna bjuda på mat om de kommer och det ska alltid finnas plats för dem att sova över.
Oavsett om det är fullt av andra personer.
Min familj är det viktigaste för mig så är det bara och det ska jag lära Olivia oxå. Familjen framför allt.
Familjen är bäst oavsett om man vill slänga dem av tåget ibland för de är så jävla oresonliga och inte fattar ngt.. haha
Familjen är kärlek för mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bitterpappan

    Är halvturk och har allt det där från min turkiska sida precis så som du beskriver grekerna och syrianerna. Naturligtvis ställer även min svenska sida upp. Men det är något extra från turkiska sidan. Inget är omöjligt mentalitet, skulle jag vilja bygga en rymdraket hade min svenska sida skakat på huvet medan min turkiska sida hade bjudit på middag med ritningsplaner haha