Livet runt 40

Dagens middagstips

Idag gjordes det en gryta på Vildsvinsskav och jasminris till.
039Om ni tycker det ser gott ut kommer receptet här:
Cirka 6 personer (men räckte bara till mig och andy x2)
2 pkt Vildsvinsskav
1 gul lök (hackas)
2 pressade vitlöksklyftor
3 morötter som skivas
1 pkt champinjoner som skivas i bitar
2 köttbuljongtärningar
5 enbär som krossas
salt och peppar, chili och vitlökskrydda
1 creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
soya efter tycke och smak
Maizena till lite tjockare konsistens
Fräs morötter, lök, vitlök och champinjoner så de blir mjuka. Tillsätt vildsvinsskaven och stek alltihopa. Krydda med salt, peppar, lite chili, vitlök och enbär. Tillsätt creme fraiche och grädde och när det puttrar tillsätt buljongtärningarna. Häll i lite soya och smaka av.
Jag hade i maizena så det blev lite tjockare konsistens.
Ät tillsammans med jasminris och servera saltgurka och rårörda lingon.
SMASK.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Deer

    Oooh, vildsvin har jag aldrig testat 🙂
    Ja, fy fan vad trött jag är på alla som säger ”passa på att sova, det kommer du aldrig att få göra sedan”. Well, jag har ju faktiskt en kille som får finnas till hands. Jag sover när jag är trött och resten av tiden ska jag se till att ha kul och göra saker som jag kommer ha svårt att göra sedan. Som att gå till frissan, resa, gå på bio med mera 🙂
    Kram

  2. Deer

    Oooh, vildsvin har jag aldrig testat 🙂
    Ja, fy fan vad trött jag är på alla som säger ”passa på att sova, det kommer du aldrig att få göra sedan”. Well, jag har ju faktiskt en kille som får finnas till hands. Jag sover när jag är trött och resten av tiden ska jag se till att ha kul och göra saker som jag kommer ha svårt att göra sedan. Som att gå till frissan, resa, gå på bio med mera 🙂
    Kram