Livet runt 40

Det här har du gjort bra

Den kommentaren får ofta Andy när folk tittar på Olivia.
Folk ger oftast Andy komplimanger över hur otroligt lik Olivia är honom, hur han har gjort allt bra och att hon allt är pappas flicka.
Ursäkta.. varför glöms helt plötsligt mamman bort? Är en annans roll så himla självklar att man inte behöver komplimanger och att man faktiskt gjort det mesta hästjobbet själv. En annan har fött ut Korven, man har ammat var tredje timme och ibland varannan timme i över 4 månader. Man har vakat och vaknat, sovit dåligt, bytt bajsblöja ofantligt många gånger, man har suttit med henne på bröstet och sovit för att hon inte ska hosta så mycket, man har pussat och kramats och hjälpt utvecklingen på traven m.m.m.m.
Men varför är det så självklart bara för man är mamma? Behöver en mamma inte höra att deras bebis är lik dem någongång? Behöver en mamma inte höra att det är mammas lilla flicka? Behöver en mamma inte höra att det hon gör är faktiskt ett bra jobb. Att hon gjort ett jättebra jobb med deras bebis?
Tydligen inte.
Självklart är jag inte missunnsam mot Andy. Klart han ska få komplimanger. Men jag förstår inte själva tanken.
De flesta människor ger komplimanger till pappan. Är det för att han inte ska känna sig utanför och mer delaktig eller?
Jag anser att det är skitfel taktik.
Ändring tack!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Timjan o Akleja

    Ja folk har nog svårt att komma på vad de ska säga och så blir det nåt klämkäckt om hur duktig pappan har varit – förhoppningsvis är det lite på skämt, med tanke på deras begränsade del under själva graviditeten, men det blir ju ändå fel.

  2. Tant Björn

    Ja, det där är ju tokigt egentligen, men det är kanske för att göra pappan delaktig, men håll ut bara lite så ska du se, när hon blir större kommer det att vara mammas flicka hela tiden.
    Fast det är ju ert barn! Ni två tillsammans som skapat denna goa tjej 🙂