Livet med en Tom – om livet med min prins

Tänk att jag fick ha tur

I veckan hade jag turen att få en inbjudan till ett event på grund av avbokning. Så lycklig som få tog jag Tom med mig och åkte till Stockholm, förberedd som man är som mamma hade jag både lite goda fruktstick och en påse majsbågar; majsbågarna var en perfekt lösning på trafikstockningen från Järva, alltså Toms klagande på att vi inte åkte.

Vi var alltså på event jag och Tom inte ofta det känns som om man kan ta med barn, men jag hade inte mycket till val den här gången. Vi var på Kulturhuset och Rum för barn. Ett riktigt paradis för oss som älskar böcker för är det något som det finns massor av där så är det böcker och det var också det vi kom dit för att prata om BARNBÖCKER.

Det var Bonnier Carlsen som bjöd in till ett samtal om läsning för barn konferencier var Lotta Gray. Deltagande författare var Sarah Sheppard, Maria Nilsson Thore och Lotta Olsson och det diskuterades om när man läser, hur mycket man läser och vad man läser.

Undersökningar visar att vi läser mindre och mindre för våra barn och att det får konsekvenser en är att ett barn som man har läst mycket för har ett ordföråd på 18000 ord medan ett barn där man inte läst har ca 8000 ord. Det är en stor skillnad och det gör en stor skillnad att lära sig läsa ord man förstår eller att orden man läser är helt nya. Det talades om att läsa för barn som kan läsa själva för att i alla fall dela en del av upplevelsen.

Det här är ju en sådan fråga som jag verkligen brinner för så jag är så lycklig att jag får sprida ordet, läs för era barn, läs varje dag /kväll när det passar er och det behöver inte vara länge, avanserat eller nytt jämt. Tänk på de favorit böcker vi haft som nästan fallit isär vilken lycka har det inte varit att ta fram dessa och läsa och dela med våra barn.

Sedan var även Ebba Kleberg von Sydow där och berättade om sin Gravidbok en bok utan pekpinnar och som Lotta sa den känns som en kompis.

Undertiden lekte Tom bland allt underbart hos Rum för barn, naturligtvis ramlade han när han klättrade och det blev stora tårar och sedan blev han arg på mig för att han gjort sig illa och skallade själv i ett ryggstöd ja den killen har en obotlig otur med att ramla och göra sig illa. Tillslut fick jag i alla fall trösta.

Lekte lite till fick en helt makalös goodiebag med böcker och så tog vi oss hem, trötta men lyckliga båda två.

IMG_0450

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.