Vårt liv i Tyskland

Tysk VM-feber

CIMG7569 CIMG7570 20140630_075342 20140630_090331

Tyskland är i final och nu råder det VM-feber i landet. Man ser tyska flaggor överallt.

Jag såg inte matchen. Min man skulle vara på dövas huset för att se matchen. Men han var trött efter två timmars bilkö hem från jobbet i hemskt väder. Han hoppade av glädje i köket och sa mål!! Han stod ut med att se fotbollmatch på datorn, lite suddigt att se. Våra barn sover i vardagsrummet. Så kunde han inte se tv i vardagsrummet. Jag gick till badrummet och skulle lägga mig. Min man sa 4 mållll! Jag trodde inte på honom. Det var chock…. Svårt att tro på kort tid! Jag orkade inte vara vaken, jag var trött, Jag kollade lite på nyheter via mobil innan jag somnade. Min man väckte mig och sa 7-1!!!

Nu på söndag ska han självklart på dövas hus och tittar på finalen. Jag hoppades att Holland skulle vinna VM guld. Tyvärr förlorade de mot Argentina. Tyskland o Argentina har vunnit VM guld förut. Tråkigt tycker jag. Jag stöder min man och hejar på Tyskland. Vi kommer att flytta till Sverige och det blir roligt för honom att få se Tyskland vinna VM guld.

Jag minns att vi var på BB i Tyskland och födde vår första dottern Laura för fyra år sen. Det var VM fotboll samtidigt. Min man fick titta på TV i vårt rum och nyfödd Laura sov lugnt på honom. Vi stannade på sjukhuset länge pga akut kejsarsnitt. Tyvärr förlorade Tyskland, men han sa att Laura var det bästa som hände honom och bar henne som VM pokal.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.