Vårt liv i Tyskland

Paula 19 månader!

Igår blev Paula 19 månader gammal!

-Hon är busig en liten tjej. En riktig tuffing som visar vad hon vill!

-Hon älskar att sova. Hon somnar direkt när vi lägger henne vid kl 19.30. Hon brukar vakna kl 7.

-Hon kan klättra på möbler och kan komma ner från en soffa, fåtölj eller stol utan hjälp.

-Hon kan gå upp och ner i en trappa med visst stöd.

-Hon har 12 tänder.

-Hon vet vart alla kroppsdelar sitter.

-Hon använder storlek 74/80.

-Hon kan säga; bada, borsta tänder, sova, mössa, ta på jacka, lukta illa, nej, ja, ta av, skor, röd, mamma, pappa, borsta hår, hund, höna, anka, tvätta händer, hej, hejdå, napp, äta, ko på teckenspråk. Hon kan uttala hallo och aus (ta av) på tyska.

-Hon förstår vad vi säger till henne, t.ex byta blöja, hon går till sovrummet och plockar upp sin blöja i lådan. Ibland vill hon inte byta blöja och gömma sig. Hon börjar trotsa oss!

-Hon leker gärna med sin syster och följer efter henne hela tiden. Härmar massor. Hon älskar att leka med duplo,  teservis, sparka boll och bläddra i böcker.

-Hon är bra på att trösta. Hon kramar sin storasyster som blir ledsen. Det är gulligt!

-Hon är verkligen inte rädd av sig utan utforskar gärna det mesta! Jag bjuder på videoklipp på henne, det är roligt att hon har hittat på att sitta på fotstödet till barnvagnen Babyzen och åkt runt själv.

[videofyme id=”5849703″]

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia Dahl

    Roligt att du bloggar igen! Jag tycker att det är svårt att hinna blogga samtidigt som man jobbar och har familj. Roligt se att Paula använder mössan hon fick från Liam när hon fyllde år. Hur går det för Paula på förskolan? Vi ses i Sverige i april! Kram Maria med familj

    1. evad

      Hej Mia!! Ja det stämmer, det är svårt att blogga samtidigt när man har arbete och barn. Det är strejk på förskolan och bussar nu. Mössan sitter jättebra på Paula. Det har gått bra för Paula på förskolan. Jag behövde inte stanna länge vid inskolningen. Jag har försökt ringa er via Facetime och skype. Kram!