Vårt liv i Tyskland

Barnboksförfattarkväll

bokkväll

bokkväll1

bokkväll2

Läsning, viktigt i barns utveckling!

Jag är glad att jag har vunnit en plats till Loppi s barnboksförfattarkväll som som inte var öppen för bloggare utan det är endast inbjudan som gäller som jag hemskt ville komma till. Det var litet och lugnt event på Rum för barn på Kulturhuset. Goda smörgåsar bjöds. Jag ville få lite ny inspiration till barnböckerna och visa för vår dotter vilka böcker som passar henne bäst.

Varannan kväll läser jag och varannan min man. Vår dotter Laura älskar böcker.
Ett måste för henne före läggdags. Hon vill läsa nya böcker varje gång och utforska nya saker. Det är svårt för oss att hitta nya böcker. Vi  går till biblioteket och vår dotter får hitta nya böcker.

Rum för barn har jag aldrig varit inne. Jag har kollat där, men det var stängt. Min man har varit där med Laura. Det är fint ställe!

Jag fick träffa fyra författare; Maria Nilsson Thore, Lotta Olsson, Sarah Sheppard och Ebba Kleberg von Sydow. Alla fyra presenterade sina böcker och sedan diskuterades det här med läsning för barn. Konferencier var Lotta Berg Gray.

Det är bra avkoppling för föräldrar att få läsa med barn. Och det visar att barn som har föräldrar läser för dem regelbundet får ca 18000 ord ut i livet. Om inte, det blir hälften.

Själv föredrar jag att läsa korta texter till mina barn. Författare säger att det räcker med korta texter. Det är skönt att höra. Barn älskar att se på stora bilder som man kan berätta om och peka.

En representant från Bonnier Carlsen visade nya Barnkammarböcker ”Du och jag, min skatt” 0-5 år. Varje bok för varje ålder. Jag har fått två jättefina och underbara böcker för 1-åringen och 3-åringen. Perfekt att ge till våra 1-åriga och 3-åriga barn.

Man får inte vara försiktig med böcker, barn får leka med dem så mycket de vill.

Jag fick 6 nya barnböcker;

Du och jag, min skatt 1 och 3 år.

Här är stora näsan av Lotta Olsson , kroppspoesi för 0-3 år. Den utforskar kroppsdelar.

Viktiga kartor av Sarah Sheppard , faktabok för 3-6 år, passar också vuxen. Roligt att läsa den. Det är ovanligt att en kvinna skriver faktabok.

Treo, Enis och en till av Maria Nilsson Thore, bildbok. Laura älskar den. Härliga bilder med korta texter.

Gravidbok av Ebba Kleberg von Sydow

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.