Vårt liv i Tyskland

Lakritsfestivalen

Jag mötte mina lakritsälskande teckenspråkstolkar som redan stod i kö före kl 10. Jag ville vara där tidigt för att slippa trängsel. Redan kl 10 ringlade en lång kö utanför Annexet, Globen Ericson. Intresset för festivalen är riktigt stort både från besökare, företag och media, så det är roligt att kunna vara med! Det blev besöksrekord, över 9000 besökte Lakritsfestivalens femårsjubileum.

År 2009 besökte jag Lakritsfestivalen som hölls för första gången på källarlokal En trappa ner. Det var 1350 besökare. Det var trångt och mörkt inne på källaren, det var jobbigt. Jag fick smaka lakritsgodis från Island för första gången och blev min favorit. Jag köpte många Djupur påsar. Jag läste lakritsprogrammet att Lakritschoklad var först i Island. Sen hade jag ingen lust att besöka igen. Förra året på Münchenbryggeriet lockade mig igen för att det var större lokaler och ljusare. Det här året lockade mig igen också!

Många utställare med lakrits, choklad, hälsoprodukter, glass, smycken och delikatesser under ett och samma tak! Jag hittade många lakritsprodukter från hela världen. Det fanns många ekologiska produkter med lakrits också. Många utställare bjöd på smaker och kombinationer. Tyvärr var det mörkt inne, men bra belysning mot utställarna.

 Lakrids är min favorit. Jag köpte några lakritsburkar Lakrits A och Lakrits B.

Lakritsroten har många bra produkter. Jag älskar deras rött te med lakrits. De säljer god hallonmarmelad med lakrits. Men aroniamarmelad hos Beriksson är godare.

Häftiga smycken! Designern Helena Berggren har tagit fram fem olika berlocker till festivalens jubileumskollektion. En fisk, skruv, däck, salmiak och skalle. Alla i svart plexiglas.

Italiensk lakrits pasta. da Aldo säljer många äkta ren lakrits av Amerelli i Italien. Och lakritstandkräm.

Redan nu är nästa års festivaldatum bestämda, 29-30 mars 2014! Jag ser fram emot att komma nästa år!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.