Vårt liv i Tyskland

Internationella Lakritsdagen

Idag är det internationella Lakritsdagen.

Jag hoppas att jag får lakritsprodukter hem idag så jag får fira att äta dem! Jag är så otroligt tacksam att Lakritsfestivalen skickar paket till mig i Tyskland. Vilken dröm för mig som är lakritsälskare! Dåligt utbud på lakritsprodukter i Tyskland. Tur att jag bor nära Holland, där brukar jag köpa lakrits. Man kan säga att lakrits som godis är inte alls så populärt hos tyskar.

I Tyskland firar de visst lakritsdagen med tävling för det finns lakritsbutik Kado i Berlin som är Tysklands äldsta lakritsbutik. Jag har aldrig besökt där. Under augusti kommer vi att vara i Berlin och jag hoppas att jag hinner besöka där. Jag förstår visst att ägare Frank och Ilse Böge öppnade butiken för att det var svårt för lakritsälskare att hitta produkter i Tyskland. Jag vill gärna gå på deras lakritsprovning och det är roligt att få höra från tyskars smakupplevelser och vara i en annan miljö.

 

 

 

 

 

 

Kados hemsida kan man hitta några recept. Jag tänker prova baka lakritsmuffins om jag får lakritspulver hem. Och ge till våra vänner som vi ska hälsa under helgen.

Glöm inte Lakritsfestivalen som i år går av stapeln den 20-21 april på Annexet, Ericson Globen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.