Vårt liv i Tyskland

Rosenmåndag

Vi ville inte åka till Sverige förrän Rosenmontag den 11 februari som är höjdpunkten av den tyska ”Karneval”

På väg till dagiset på morgonen. Vi har sett folk utklädda till allt ifrån kaniner, häxor, tigrar, sjökaptener m.m. Är man inte utklädd känner man sig nog lite konstig. På dagiset, många barn var också utklädda. Snacks på dagiset bjöds av föräldrarna. Dagiset stängde tidigt. Karnival är inte nationell helgdag i Tyskland, men skolorna brukar vara stängda. Min man fick sluta tidigt från jobbet.

På eftermiddag gick en karnevalparad genom centrum. Vi var inte där. Vi var hos farföräldrar istället för att det var deras tur att ha fest hemma med grannar. Grannar turades om att ha fest hemma varje år.

På lördag före rosenmåndag var vi på Dövas hus för att fira med andra döva familjer. Laura vann inte den bästa outfiten, hon blev glad att få godis som tröstpris.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia Dahl

    Vad fina ni var utklädda! Rolig högtid ni har i Tyskland.
    Tack för sist när vi sågs på ditt öppet hus o i hagaparken!
    Längtar tills jag oxå får se snödroppar här! Liam har varit på simlekis idag. Han är vild i vatten o orädd, man får hålla ögonen på honom. Kramar från oss!

    1. evad

      Tack! Laura var inte vild i vatten. Hon var rädd från början. Det tog tid. Hon är lugn i vatten. Hon hatar kallt vatten. Kramar från oss.