Vårt liv i Tyskland

Napp eller tumme?

Det är gulligt att se vår yngsta dotter Paula med tummen från början. Men hennes läkare såg henne med tummen. Han sa att jag måste låta henne sluta med tummen. Hon måste använda nappen istället. Barnmorskan i Sverige sa spelar ingen roll. I Tyskland är de noga och stränga.

Vår äldsta dotter Laura använde inte napp eller tumme. Hon hade inget sugbehov. Men hon skrek mycket när hon var bebis. Vi försökte ge nappen till henne. Men det hjälpte inte. Vi gav upp. Det gick bra sen, det var skönt att slippa nappar. Vi ville göra samma sak med vår yngsta dotter.

Till en början gulligt men allt frustration, för börjar barnen väl med tummen  och framförallt så sent kommer den med all förmodan hänga med i många år. Vi ser att Paula har så stort sugbehov. Vi är tvungna att ge nappar till henne som är bättre.

Paula spottade ut nappen lika fort som man stoppat in den. Vi försökte flera gånger. Jag har ingen aning att man ska prova olika nappar. Av slumpen, jag läste information att man skulle prova olika sorters nappar. Så provade vi med Philips Avent napp till henne. Hon gillar den till slut! Vi var förvånade. Nu har hon glömt sin tumme. Vi köpte MAMs nya supertunn napp som vi skulle ge henne om hon inte gillade Philips Avent. Ja, hon gillar den också. Det får bli val mellan MAMs supertunn och Philips Avents napp.

I Sverige köpte jag MAMs nya supertunn napp som kostade 70 kr!  I Tyskland kostar den 35 kr. Philips Avent nappar i Tyskland är lite billigare. Visst vill man köpa Philips Avent nappar som är billigare än MAMs.

Fördel med MAMs napp får man steriliseringsbox på köpet. Det är också bra med Philips Avent som har hygieniskt lock som knäpps på nappen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.