Vårt liv i Tyskland

Hög tid för sparris!

Vi äter sparris ofta. Min mamma tänker ofta på våra goda sparris, hon blir lyrisk. Vi började redan äta sparris under april. Snart är säsong över för sparris. Mina svärföräldrar bor nära sparrisodlingar, bara på gångavstånd. De har också jordgubbar och rabarber.

 

 

 

 

 

Vi har tänkt att plocka jordgubbar idag, men det regnade. Så vi köpte ett paket jordgubbar istället. Jordgubbar är den fjärde mest nyttiga frukten. Man ska inte förvara jordgubbarna länge än två dagar. Efter det försvinner nämligen många av de hälsosamma ämnena, som C-vitamin och antioxidanter.

Vår dotter mumsade på en stor jordgubbe! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag lagade min man sparrissoppa till lunch och pannkakor med sparris till middag. Sparris är rik på folsyra, bra för mig som är gravid. Han är ledig från jobbet för det är helgdag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag ska fixa rabarberpaj under helgen.

Min mamma skickade länk till mig om sparris från Tyskland;

http://www.vinnet.se/nyheter/207/sparris

/Eva

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.