Vårt liv i Tyskland

ERGObaby

Vi är glada att få möjlighet att testa ERGObaby bärsele hos Smartson. Vi har valt selen Performance.

Vi har aldrig haft bärsele förut. Vi har hört att bärsjal är bättre än bärsele. Vi har använt bärsjal mycket. Det var roligt att få jämföra mellan bärsele och bärsjal. Det blev tungt för oss att bära vår dotter på magen i bärsjalen. Hon ville inte bära i sjalen på ryggen istället. Det var inte bekvämt att ha henne på ryggen med bärsjalen.

Vår dotter ska få syskon. Vi vill undvika att köpa syskonvagn så vi försöker använda bärsjal, ståbräda till vår gamla barnvagn eller bärsele till våra barn.

Vi fick hem bärselen och min man fick testa den. Jag vågar inte att testa den för jag är gravid. Vår dotter är ca 13 kg. Med ERGObaby bärsele kan man ha från nyfödd till 4 år eller 20 kg.

Vi har kollat in filmsnuttarna om hur man använder den i de olika positionerna och det var väldigt tydliga och bra instruktioner.

Vår dotter satt iallafall hur bra som helst på ryggen. Vi gick ingen lång promenad i skogen, kanske ca 3 km. Min man blev mycket positivt överraskad och sa att han i princip hade kunnat gå hur långt som helst. Han märkte knappt av vår dotters dryga 13 kg på ryggen. Han tror man kan ha henne där hur länge som helst, ryggen märker inte av det. Det är bättre att ha henne på ryggen med bärselen. Vi var på hundhopptävling efter promenaden. Hon var mycket nöjd över att få sitta på pappas rygg.  Min man kände sig dessutom väldigt fri till göra saker då dotter satt på ryggen. Vilket inte märktes av, varken på rygg eller axlar. Han ger denna bärsele många tummar upp!

Min man har testat att ha henne på magen också för att få ögonkontakt med henne. Vi är döva och det är svårt att se henne bakom ryggen. Hon klappar alltid på ryggen och vill säga något. Vi hör inte om hon skriker bakom. Det är tungt att ha henne på magen, men bättre att bära henne på det sättet för man har händerna fria en stund och få kommunicera med henne. ERGObaby är snabb att sätta på och lätt att förstå. Man får rörelsefrihet och närhet också.

Har använt ERGObaby selen i bland sen vi hämtade den, har ännu inget negativt att säga om denna sele! Så smidig att ha med sig och så skön att använda!

Vi kommer att testa den till vår nyfödda bebis, men vi börjar använda bärsjalen först.

Bärselarna finns i tre olika modeller :

ERGObaby® Original – Flexibel allroundmodell. Tillverkarens mest etablerade och okomplicerade modell. Material: 100 % bomull. Finns även i ekologisk bomull (certifierad ekologisk odling). Vadderade axelremmar. Vikt: 690 gram. Höftbälte: 60 – 115 cm.

 

ERGObaby® Performance – Sportig design för aktiva mammor och pappor. Material: Polyester/nät med svalt bomullsfoder för extra komfort. Specialutformade axelremmar. Vikt: 550 gram. Höftbälte: 60 – 127 cm.

ERGObaby® Sport – För aktiva föräldrar som värdesätter komfort. Material: 35 % bomull, 65 % polyester. Vadderade axelremmar samt ventilationsöppningar för bättre luftcirkulation. Vikt: 550 gram. Höftbälte: 60 – 127 cm.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.