Vårt liv i Tyskland

Lakritsfestivalen

Det var mycket trevligt att besöka Lakritsfestivalen på Münchenbryggeriet. Vi njöt av utsikten över Stockholm från bryggeriet.  När vi kom in, jag blev förvånad att det kom så många besökare där. Jag trodde inte att det fanns så många lakritsälskare. Det är lika populärt som på Chokladfestivalen. Jag fick veta att det var drygt 7000 lakritsälskare samlades kring lakrits i alla dess former från världens längsta lakrits till världens laktriscupcake. Det kom många utställare som deltog.

Robert E’s Choklad

Cupcakes Stockholm

Damen Med Bakelsen

Festivalen dekorerades i år av Ballongprinsessan som även gjorde två klänningar med lakrits och ballonger under festivalen. 128 ansökte om att vara modell som fick bära Ballongprinsessans ballong- och lakritsklänning – en blev utvald.

Mängder av smakprover delades ut på årets festival. Till exempel drygt 20 000 kulor Lakrids A från danska Lakrids by Johan Bülow, som blev Svenska Folkets Favoritlakrits 2012. Jag köpte två lakritsburkar Lakrits A och Lakrits B.  Jag håller med att Lakrits A smakar så goda. Min man gillar Lakrits A trots han inte är förtjust i lakrits. Burkar är mina, han får inte äta dem. 🙂 Lakrits B är min nya favorit, söta lakrits överdragen av vit choklad och passionsfrukt. Mmmm!

Ny avdelning på årets festival – Hälsa med lakrits. Det var intressant. Man kunde se tepåsar, skönhetsprodukter och hälsoprodukter.

Redan nu är nästa års festivaldatum bestämda, 20-21 april 2013, då firar Lakritsfestivalen femårsjubileum. Jag ser fram emot att komma nästa år!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.