Vårt liv i Tyskland

TomTom Go Live 1005 – snabb trafikinformation!

 

Vi är glada att jag är utvald som testpilot på TomTom Go Live 1005 hos Smartson. Den är ny på marknaden och kostar 3299 kr. Min man får testa den för han kör till jobbet varje dag. Vi har två hem i Sverige och Tyskland. Den nya GPS-navigatorn passar oss perfekt, för att den har karta över Europa.

Min man arbetar i Tyskland och det är vanligt med bilkö där. Han står ut med bilkö varje dag, han har sin gamla GPS navigator, den funkar inte bra. Den är långsam. Jag blev förvånad att min man kom hem 15 minuter tidigt tack vare den nya TomTom Go Live 1005!! Den är snabb med sin trafikinformation. Den klarar alla situationer, t.ex trafikstockningar, vägarbeten och olyckor. Han uppskattar den och är beroende av den! Men en dag blev han fast i bilkö, det var en olycka. Man hann inte få information tyvärr. Han tror att det hände precis före.

När vi skulle uppdatera TomTom Go Live hos MAC, det funkade inte. Tur att vi har PC också, det tog 5 timmar att uppdatera den. Det var enkelt att uppdatera den.

Vi har haft gamla GPS med den meterlånga antennsladden för TMC. Med TomTom GoLive slipper man antennsladden.

Skärmen blir automatiskt mörkare när man kör i mörker, vilket är bra.

Vi tycker om kartvyn i 3D på skärmen, den är enkel och snygg. Vi gillar den stora skärmen.

Det är bra med fartkameravarningar och hastighetsvarningar. De är snabba.

När vi startar vår dator, man blir irriterad på TomToms hemsida som startar automatiskt utan vår godkännande när vi uppdaterade TomTom. Självklart är det bra att få information när GPS behöver uppdateras på hemsida. Vi vill helst bestämma själv när vi vill uppdatera när vi har tid. Det brukar ta så lång tid att uppdatera.

Navigatorn sitter stadigt på plats, men är samtidigt enkel att ta loss och sätta i. Vår gamla gps var svåra att sätta i.

Det är fördel med TomTom som har detaljerad täckning över hela Europa.. Min man testade den och tyckte att kartan stämmer bra. Vägskyltar stämmer bra.
Man får bara färsk och gratis kartuppdatering inom ett år. Det finns risk att bli dyr i framtiden om man vill fortsätta uppdatera kartan. Det kommer att kosta 500 kr om man vill fortsätta använda LIVE-tjänster tror vi. Annars får man använda gamla kartor några år.

Det är bra att använda TomTom Go Live 1005 när man har barn i bilen. Det är inte roligt för vår dotter om vi sitter fast i bilkön. Vi har varit i Holland i somras, det var lång bilkö där. Det har varit jobbigt för oss alla. Vi ska åka igen till Holland, vi är glada att ha TomTom Go Live med oss!

TomTom Go Live 1005 har lokalsökning med Google! Vi tycker om att resa till andra länder. Vi planerar att åka till Österrike med bilen under våren. Det är inte klart ännu.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.