Vårt liv i Tyskland

Söndag – en vilodag!

Jag tycker att det är jobbigt att man måste vara lugn och ro som gäller hela dagen på söndagar i Tyskland. Ingen dammsugning eller maskintvättning om man bor i lägenhet och inget trädgårdsarbete om man bor i hus. Alla mat och klädaffärer är stängda. Men bageri, café  och restauranger är öppna, de är stängda på måndag eller tisdag istället. Det är en bra sätt att få vila ordentligt och umgås med familjer och vänner. Tysklands lag godkänner barns ljud bara ”lek” som ej är störande oljud. Det känns skönt att låta barn leka fritt.

Varje dag ska man vara tyst mellan kl 13-15. Vår dotter brukar sova efter lunch, ibland blir man irriterad på postutdelare ringer på porten efter kl 13 för att lägga post inne i huset. De väcker henne. Dessutom ska man vara tyst från kl 20.

Jag tycker att mataffärer borde vara öppna på söndagar! Jag förstår Tysklands arbetstidsregler. I Danmark är alla mataffärer stängda också på söndag.

Tyskland har ett av världens mest strikta regler när det gäller öppettider. T.ex hos läkarmottagningar, apoteket stänger de vid kl 13. De öppnar igen vid kl 15.

/Eva

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.